Ηλεία

«Ισχυρό πολυκομματικό Φορέα» επιδιώκει ο υποψήφιος για την προεδρία της Κεντροαριστεράς, Απ. Πόντας

Ακούστε το άρθρο

Ξεκάθαρο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης και την δημιουργία ισχυρού πολιτικού φορέα που θα παράγει λόγο και πολιτική, προέταξε ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου Φορέα της Κεντροαριστεράς Απόστολος Πόντας, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στην Αμαλιάδα.

Ο κ. Πόντας δεν επέλεξε τυχαία την Αμαλιάδα για να παραχωρήσει την συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς είναι η πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε και αποτελεί έναν από τους βασικούς του σταθμούς στην εκστρατεία που κάνει ανά την Επικράτεια για να επικοινωνήσει το μήνυμα του νέου Φορέα.

Τόνισε δε, ότι αυτό που προέχει αυτή την στιγμή είναι η δημιουργία ενός ισχυρού πολιτικού φορέα που θα λύσει τα προβλήματα των πολιτών και δεν θα έχει την ανασφάλεια εισόδου του στην Βουλή, αλλά θα έχει δημιουργικό άγχος.

‘Όχι’ στην λογική διάλυσης

Υποστήριξε ότι ο νέος Φορέας θα πρέπει να είναι πολυκομματικός και τόνισε την μεγάλη ανάγκη συνεργασίας. «Αυτό που πρέπει να δείξουμε σε όλους είναι ο σεβασμός και αυτό δεν περνά μέσα από την λογική της διάλυσης» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης ότι “θα πρέπει να γνωρίσουμε την νέα γενιά με την παλιά” και υπογράμμισε ότι όσο γίνονται οσμώσεις τόσο πέφτουν τα πάθη. Τόνισε δε ότι ο νέος Φορέας έχει ανάγκη κατάρτισης ενός σχεδίου και όχι από διαδικασίες που θα οδηγήσουν στον κατακερματισμό του.

Έδωσε και μία άλλη διάσταση στο θέμα, αναφορικά με όσους επιρρίπτουν ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της χώρας, και  δήλωσε σχετικά: «Με την εντολή διάλυσης των κομμάτων, είναι σαν να ομολογεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς μία ευθύνη που δεν του αναλογεί. Η απάντησή μου σε αυτούς που λένε ότι πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, είναι ότι αυτό θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ατοπήματα στην νεώτερη ιστορία». Ο κ. Πόντας στάθηκε στην υπέρογκη αύξηση του δανεισμού της χώρας από το 2004 και έπειτα και επέρριψε ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο υπεύθυνος βρίσκεται στο απυρόβλητο και όλη αυτή η διαδικασία αδικεί την Κεντροαριστερά και σημείωσε: «Η λογική της αυτοδιάλυσης θα σήμαινε αποδοχή της ενοχής για την κατάσταση της χώρας από μία παράταξη, πράγμα που είναι άδικο. Πρέπει να κρατηθούμε σε πλαίσια άμιλλας και αλληλεγγύης και οι πολίτες πρέπει να ακούσουν τα προγράμματά μας και πρέπει να προετοιμάσουμε το επόμενο συνέδριο του νέου Φορέα και στις επόμενες εκλογές να κατέλθουμε συντεταγμένα».

Μεταρρυθμίσεις ουσίας

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ανέφερε ότι οι πυλώνες της αλλαγής στην χώρα έρχονται με μεταρρυθμίσεις ουσίας και όχι με επικεφαλίδες όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι η χώρα χρειάζεται τομές.

«Το μέλλον της χώρας περνά από μία υγιή και σύγχρονη μεταρρύθμιση. Πρέπει να έχουμε ένα σύγχρονο κράτος και πρέπει να περάσουμε το μοντέλο της περιφερειακής διακυβέρνησης, δίνοντας εκτελεστικές εξουσίες στις Περιφέρειες» ανέφερε και μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη και δεν πρέπει να αναζητά νέους συμμάχους με κύριο πρόταγμα την οικονομική της ένδεια. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, είναι θεμέλιο του ΝΑΤΟ και θα συντάσσεται με δυτικές δημοκρατίες. Με όλους θα έχει σχέσεις αλλά ‘οικογένεια’ θα έχει αυτούς που στάθηκαν δίπλα της. Είναι επικίνδυνο και τοξικό να ανακαλύπτουν νεόκοπους συμμάχους».

Για την Ηλεία

Σε ότι αφορά την Ηλεία, έκανε λόγο για ευλογημένο τόπο με μεγάλες δυνατότητες, ωστόσο όπως είπε ο νομός έχει περιόδους που δεν έτυχε καλής χρήσης και διοίκησης και επεσήμανε ότι: «Εμείς οι νέοι άνθρωποι πρέπει να διαχειριστούμε την περιοχή εστιάζοντας σε βασικούς πυλώνες, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική πολιτική και η προώθηση των αγροτικών προϊόντων, τα λιμάνια και η ακτογραμμή, η Αρχαία Ολυμπία, η Αρχαία Ήλιδα και η ιστορία του τόπου. Πρέπει να βασιστούν όλα σε δομημένο σχέδιο». Πρότεινε να δημιουργηθούν θύλακες υποδοχής φοιτητών από όλο τον κόσμο, να γίνουν κέντρα έρευνας, να γίνουν επενδύσεις, να προωθηθούν οι υποδομές, να γίνει εκμετάλλευση του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, να ενταχθεί η περιοχή στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος και παράλληλα προτείνει και το μοντέλο της συνεταιριστικής γεωργίας, με την δημιουργία παραγωγής χωρίς ενδιάμεσους, με υγιούς επενδυτές από το εξωτερικό.

«Αλλάζοντας το χάρτη στην κεντρική πολιτική σκηνή, θα αλλάξει η σκηνή και στην περιοχή» είπε χαρακτηριστικά και έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Είναι στοίχημα να αναστήσουμε την γενιά μου πολιτικά. Με την βοήθεια όλων σας και την ψήφο σας θα κάνουμε το πρώτο βήμα και θα γράψουμε καλύτερη πορεία χωρίς ημέτερους και εχθρούς».

Όλη η επικαιρότητα