WEB tv Κόσμος

Ισχυρός σεισμός στην Αλβανία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πάνω από 100 τραυματίστηκαν στον μέχρι τώρα απολογισμό του ισχυρού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία, που είχε επίκεντρο 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Δυρραχίου.

Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 50 ετών που πήδησε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην πόλη Κούρμπιν, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους σε κτίρια που κατέρρευσαν.

Τον κύριο σεισμό ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, ο ισχυρότερος από τους οποίους εκτιμήθηκε από το EMSC ότι ήταν 5,3 Ρίχτερ.

«Οι ζημιές είναι σημαντικές» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. Πέρα από το τριώροφο κτίριο που κατέρρευσε στο Δυρράχιο άλλο ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης υπέστη σοβαρές ζημιές.

Δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι πιο εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί στο Δυρράχιο και πρόσθεσαν πως πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Τιράνων.

Ο κύριος σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων, ως το Σαράγεβο της Βοσνίας (σε απόσταση 400 χλμ.) και το Νόβι Σαντ της Σερβίας (700 χλμ.), σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και μηνύματα που αναρτήθηκαν από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια περιοχή έπληξε σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών την 21η Σεπτεμβρίου, που είχε προκαλέσει ζημιές σε περίπου 500 κατοικίες και κατέστρεψε ολοσχερώς κάποιες από αυτές. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας εκτίμησε τότε πως επρόκειτο για τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας «εικοσαετίας ως τριακονταετίας» στη χώρα.

Μήνυμα συμπαράστασης από την Ελλάδα

Μήνυμα συμπαράστασης της Ελλάδας στον λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο Twitter μετά τον σεισμό στην Αλβανία.

«Εκφράζουμε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στον λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας, για τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε τη γειτονική μας χώρα» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας.

via

Όλη η επικαιρότητα