Χωρίς κατηγορία

Ίσες θέσεις για όλους ζητά ο Σύνδεσμος «Αναγέννηση»!

laiki1.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Ισονομία» στην παραχώρηση των θέσεων της Κυριακάτικης Λαϊκής Αγοράς της Νέας Μανολάδας, καθώς και ανοιχτές προσβάσεις στους πάγκους των αγροτικών προϊόντων ζητά από τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης ο πρόεδρος του Συνδέσμου παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών Ν. Ηλείας «Η Αναγέννηση» κ. Χρήστος Παναγόπουλος.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε ίδιες θέσεις για όλους. Όλοι θέλουμε να δουλέψουμε και να βγάλουμε μεροκάματο, αλλά θέλουμε υγιή ανταγωνισμό και όχι αθέμιτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται οι παραγωγοί να έχουν τις μικρότερες θέσεις, μόλις 5 μέτρα, τα βιομηχανικά προϊόντα να έχουν 6 μέτρα και τα αυτοκίνητα, που έχω ξαναπεί και έχω τονίσει επανειλημμένα ότι δεν έχουν θέση στις λαϊκές, να έχουν θέσεις 7.5 μέτρα. Εμείς ζητάμε να έχουμε όλοι τα ίδια μέτρα. Όσο βγαίνει, 6 μέτρα; 7 μέτρα; Να έχουμε όλοι το ίδιο.

Παράλληλα, είχαμε 6 προσβάσεις στα αγροτικά προϊόντα, 3 από την παλιά Εθνική Οδό και άλλες 3 μέσα από το χωριό, τις οποίες τις έκλεισαν και δεν μπορεί να πλησιάσει άνθρωπος. Το μεροκάματό μας προσπαθούμε να βγάλουμε, τίποτα παραπάνω. Και αν διαπιστώσουμε στη συνέχεια ότι έχουμε απώλεια εισοδήματος από όλα αυτά, θα κινηθούμε νομικά και προς κάθε κατεύθυνση».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μίγκος είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Εφαρμόζουμε ότι λέει ο κανονισμός, ο οποίος ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης στις 23/9/2013 και επικυρώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον κανονισμό, στην Κυριακάτικη λαϊκή της Νέας Μανολάδας υπάρχουν 130 θέσεις βιομηχανικών προϊόντων 6 μέτρων, με διάδρομο 50 εκατοστών, 100 θέσεις αγροτικών προϊόντων 5 μέτρων, με διάδρομο 60 εκατοστών και 8 θέσεις για διασκευασμένα αυτοκίνητα 7,5 μέτρων.

Στον κανονισμό επίσης αναφέρεται ότι απαγορεύεται η κατάληψη της θέσης του μικροπωλητή που δεν θα έρθει στη λαϊκή, ότι υπάρχουν τέλη ανά εξάμηνο διαμορφωμένα κατά 75 ευρώ για τους παραγωγούς και 125 ευρώ για τους εμπόρους. Παράλληλα προβλέπεται και επιπλέον  πληρωμή για την καθαριότητα, τη φύλαξη και την αστυνόμευση του χώρου.

Εδώ πρέπει να τονίσω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μικροπωλητών δεν έχουν καταβάλει τέλη ακόμα και από το 2006, ενώ τώρα, πλήρωσαν το πρώτο εξάμηνο του 2015. Επαναλαμβάνω ότι κινούμαστε βάσει του κανονισμού. Ωστόσο, εάν διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν λάθη ή αβλεψίες θα προχωρήσουμε, μετά από διαβούλευση πάντα, σε τροποποιήσεις».

Στάθης Πουλιάσης 

Όλη η επικαιρότητα