Ελλάδα

Iσχυρό μετασεισμό στην Κεφαλονιά περιμένει ο Α.Τσελέντης – «Ο σταθμός ΒΑΝ του Πύργου είχε δώσει ηλεκτρικά σήματα για μεγάλο σεισμό» (νεότερο)

tselentis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Για μεγάλο μετασεισμό μέσα στις επόμενες ημέρες στην Κεφαλονιά, μετά τα 5,8 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί, έκανε λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 ο γνωστός σεισμολόγος είπε πως το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά, ενώ τόνισε πως η πλούσια μετασεισμική δταστηριότητα στο νησί είναι κάτι απόλυτα λογικό.

Ο κ. Τσελέντης εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι ο κύριος σεισμός πέρασε, συγκεκριμένα είπε πως τα 5,8 Ρίχτερ ήταν «κατά 90% ο κύριος σειμσός», ενώ συνέστησε στους κατοίκους του νησιού των οποίων τα σπίτια δεν υπέστησαν ζημιές να επιστρέψουν σε αυτά.

Ωστόσο, σημείωσε πως η αξιοπρεπής δόμηση στην Κεφαλονιά βοήθησε ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα. «Αν ο σεισμός είχε γίνει σε άλλο σημείο της χώρας θα είχαμε θύματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ προσωπικά το περίμενα γιατί είχαμε ηλεκτρικά σήματα από το σταθμό του δικτύου ΒΑΝ στον Πύργο το τελευταίο διάστημα τα οποία, μάλιστα, έδειχαν μεγάλο σεισμό, όχι, όμως, πάνω από 6R. Άρα θεωρώ ότι το τα 5,8R ήταν ο κύριος σεισμός» δήλωσε ο κ.Τσελέντης, ο οποίος μέχρι προχθές ήταν στο νησί καθώς εγκατέστησε τέσσερις νέους σεισμογράφους στην περιοχή.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα