Κόσμος

Ισλανδία: Συγκλονισμένη η χώρα από δολοφονία 20χρονης

Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Ισλανδία μετά την δολοφονία νεαρής γυναίκας, το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε παραλία.

Σε δήλωσή της η αστυνομία ανακοίνωσε πως ερευνά την υπόθεση ως «δολοφονία» παρότι «προς το παρόν δεν είναι δυνατό να καθοριστεί η αιτία του θανάτου».

Η Ισλανδία είναι μια από τις χώρες με τον χαμηλότερο δείκτη εγκληματικότητας και οι υποθέσεις δολοφονιών είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Η 20χρονη Birna Brjansdottir βρέθηκε σε παραλία του Ρέικιαβικ ύστερα από οκτώ μέρες ερευνών από 725 εθελοντές, στην μεγαλύτερη καταγεγραμμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Δύο ναυτικοί από την Γροιλανδία, 25 και 30 ετών, κρατούνταν για την εξαφάνισή της την νύχτα της 14ης Ιανουαρίου ύστερα από μια βραδινή έξοδο σε μπαρ της πρωτεύουσας.

Βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης την έδειχνε να περπατά μόνη στους χιονισμένους δρόμους στις πέντε το πρωί.

Τα παπούτσια της 20χρονης είχαν βρεθεί σε λιμάνι, νότια του Ρέικιαβικ, πολύ κοντά στο σημείο που είχε αγκυροβολήσει το πλοίο των δύο ναυτικών. Τα βίντεο έδειξαν και ένα κόκκινο αυτοκίνητο παρκαρισμένο κοντά στο πλοίο. Το ίδιο όχημα βρισκόταν και εκεί που εθεάθη τελευταία φορά η κοπέλα.

Το πλοίο απέπλευσε λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση της κοπέλας, αλλά μια επίλεκτη ομάδα αστυνομικών κατάφερε να το βρει μέσω αέρος και ανάκρινε το πλήρωμα.

Στη συνέχεια το πλοίο επέστρεψε στο Ρέικιαβικ και οι δύο ναυτικοί συνελήφθησαν. Ίχνη αίματος της 20χρονης βρέθηκαν στο κόκκινο αυτοκίνητο, που όπως αποδείχθηκε είχε νοικιαστεί από τους ναυτικούς.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα