Ποδόσφαιρο

Ισοπαλία με 1-1 και πικρός αποκλεισμός για τον Αστέρα Τρίπολης

Ακούστε το άρθρο

Αν και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Χιμπέρνιαν και γνώρισε τον αποκλεισμό.

Σκόρερ για τους Σκωτσέζους ο ΜακΓκίν, μείωσε προσωρινά για τους γηπεδούχους ο Τσιλιανίδης.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις ο Αστέρας είχε την κατοχή, οι φιλοξενούμενοι όμως τα σουτ.

Στο 14′ ο Μπόιλ βγήκε απέναντι στον Αθανασιάδη με τον Βαλιέντε να αποσοβεί την τελευταία στιγμή τον κίνδυνο.

Η μεγάλη ευκαιρία για τους Αρκάδες ήρθε στο 41′ όταν η κεφαλιά του Τσιλιανίδη σταμάτησε στο δοκάρι.

Ενώ ο Αστέρας έδειχνε «να παίρνει τα πάνω του» η Χιμπέρνιαν άνοιξε το σκορ στην αμέσως επόμενη φάση. Το τραγικό λάθος του Ιγκλέσιας εκμεταλλεύθηκε ο ΜακΓκίν ο οποίος με πλάγιο σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη και έκανε το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο όταν ο Μανιάς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα λίγο πριν τη συμπλήρωση 50 λεπτών και αποβλήθηκε.

Ωστόσο οι Αρκάδες δεν πτοήθηκαν και στο 56′ ο Τσιλιανίδης συνεργάστηκε ωραία με τον Κώτσιρα και ισοφάρισε. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν σωστά χέρι-πέναλτι, όμως ο Γάλλος διαιτητής είχε διαφορετική άποψη.

Στο 61′ ο Κώτσιρας έπιασε ωραίο σουτ υποχρεώνοντας τον Μπόγκνταν σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στην επόμενη φάση ο Δουβίκας έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Ο ίδιος παίκτης βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα στο 74′ όμως άνοιξε το κοντρόλ του και έχασε «χρυσή» ευκαιρία να χαρίσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Σε παρόμοια φάση στο 84′ ο Μπόγκνταν δήλωσε πάλι «παρών» μη επιτρέποντας στον Κώτσιρα να σκοράρει.

Παρά το συνεχές πρέσινγκ των παικτών του Σάββα Παντελίδη οι Σκωτσέζοι «ροκάνισαν» σωστά τον χρόνο, κράτησαν το 1-1 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Διαιτητής: Μπενουά Μιλό (Γαλλία)

Κίτρινες κάρτες: 25′ Καλτσάς, 42′ και 49′ Μανιάς, 63′ Μουνάφο, 67′ Κώτσιρας, 74′ Ιγκλέσιας – 29′ Σβίλκα

Κόκκινες κάρτες: 49′ Μανιάς

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριαταφυλλόπουλος, Βαλιέντε (90+1 Σάλας), Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (57′ Δουβίκας), Καλτσάς (78′ Ρόλ), Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Μανιάς

Χιμπέρνιαν (Νιλ Λένον): Μπόγνταν, Άμπροουζ, ΜακΓκρέγκορ (87′ Ουίτακερ), Άνλον, Γκρέι, Μαλάν (90+2’Πόρτεους), Σλίβκα (88′ Μπάρτλεϊ), ΜακΓκίν, Στίβενσον, Μπόιλ, Καμπέρι

ΠΗΓΗ: in

Όλη η επικαιρότητα