Ελλάδα

Ισόβια για υπεξαίρεση στον πρώην ταμία του δήμου Ιωαννίνων!

dimarxeio_ioannina.jpg

Με την καταδίκη του πρώην ταμία σε ισόβια κάθειρξη έκλεισε η υπόθεση της υπεξαίρεσης που ταλαιπώρησε επί μακρόν το Δήμο Ιωαννιτών, αποτέλεσε πεδίο σφοδρών πολιτικών αντιπαραθέσεων και οδήγησε στο θάνατο τον τότε αντιδήμαρχο Νίκο Μάντη.

Κι αν κάποιος έλειπε από το κλείσιμο της αυλαίας ήταν ακριβώς αυτός. Ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη της απάτης και της υπεξαίρεσης. Ήταν εκεί όμως όλοι οι δικοί του. Η οικογένειά του, συνεργάτες και φίλοι που τον γνώριζαν καλά και έφυγαν με μία μικρή ικανοποίηση.

Με την ικανοποίηση να μην τους βαραίνει καμιά σκιά, αλλά να μην κάνει τον πόνο μικρότερο…

Το Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον πρώην ταμία και της τριετούς φυλάκισης με αναστολή στην τότε διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας για τον πλημμελή έλεγχο που ασκούσε.

Ο συνήγορος αλλά και ο αδελφός του πρώην ταμία, σε δηλώσεις που έκαναν ανέφεραν ότι δεν τελείωσε τίποτα και πως η αθωότητά του θα αποδειχθεί στη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι για το έλλειμμα που είχε αποκαλυφθεί στο ταμείο του Δήμου Ιωαννιτών, έγιναν τέσσερις πραγματογνωμοσύνες, από διαφορετικούς φορείς, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, κατά την ακροαματική διαδικασία και κατέληγαν όλες στο ίδιο βασικό συμπέρασμα.

Ότι δηλαδή πρόκειται για έλλειμμα στο ρευστό του ταμείου.

Ο διακεκριμένος ποινικολόγος Δημήτρης Μπούκας, που εκπροσώπησε στο δικαστήριο το Δήμο Ιωαννιτών ανέφερε ότι για τον δήμο έκλεισε μόνο ένα κεφάλαιο.

Κι αυτό γιατί θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον καταλογισμό και την επιστροφή των χρημάτων που έχουν υπεξαιρεθεί ενώ συνάμα θα ξεκινήσει έρευνα για όλες τις προηγούμενες χρήσεις –μέχρι και το 2001- ώστε να καταφανεί εάν υπάρχουν άλλα ελλείμματα.

Πηγή: epiruspost.gr

Όλη η επικαιρότητα