Αχαϊα

Υπόθεση Κλουτσινιώτη: Ισόβια κάθειρξη στους δολοφόνους της

«Δεν συγχωρώ κανέναν!», δήλωσε η μητέρα της
Ακούστε το άρθρο

«Μίλησε η ελληνική δικαιοσύνη. Την ευχαριστώ. Περιμένω να μιλήσουν κάποιοι καλοί άνθρωποι, που αγάπησαν και πόνεσαν για τον άδικο χαμό του παιδιού μου και να φτιάξουν την εκκλησούλα που τους ζήτησα για να αναπαυθεί η ψυχούλα της και τα παιδιά της να προσεύχονται μέσα εκεί για τη μανούλα τους».

Με αυτά τα λόγια, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, σχολίασε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, που καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, η μητέρας της Κατερίνα, αφού ευχαρίστησε τον συνήγορο προς υποστήριξη της κατηγορίας, δικηγόρο Θοδωρή Μαντά.

Ερωτηθείσα για την έκβαση της υπόθεσης και για το αν νιώθει δικαιωμένη, η μητέρα του θύματος δήλωσε ότι: «Αισθάνομαι δικαίωση κατά κάποιο τρόπο. Ο γονιός δεν δικαιώνεται ποτέ. Δεν επουλώνεται η πληγή. Και πάλι παρακαλώ να φτιαχτεί το εκκλησάκι. Για να παίρνουν δύναμη τα παιδιά της να συνεχίσουν τη ζωή τους».

Όσον αφορά τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους που ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι δεν ήταν αυτός κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του ΜΟΔ διαδικασίας, η Κατερίνα Κλουτσινιώτη είπε πως: «Όχι δεν συγχωρώ κανέναν και ούτε συγγνώμη δέχομαι από κανέναν. Τα παιδιά της είναι πολύ πληγωμένα και όσο περνάει ο καιρός δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με την απώλεια των γονιών τους και ειδικά της μητέρας τους».

Οι ποινές

Ο πρώτος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 37χρονης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και σε 16 χρόνια κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του συζύγου της Ντίμη Κορφιάτη και σε έξι μήνες για συμμετοχή σε συμμορία.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια για την δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη και σε 15 χρόνια κάθειρξη για την απόπειρα δολοφονίας του 54χρονου επιχειρηματία και έξι μήνες για τη συμμορία.

Ο τρίτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του επιχειρηματία και για την συμμετοχή σε συμμορία και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση και 6 μήνες, με την ποινή να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Η γυναίκα κατηγορούμενη, που φέρεται να είχε τον ρόλο της «τσιλιαδόρου», καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη 6 μήνες φυλάκιση για την συνέργεια στην ανθρωποκτονία της 37χρονης και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 54χρονου, με την ποινή της να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Για τους δύο παραπάνω το δικαστήριο έκανε αποδεκτή τη χορήγηση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου μετά και από τη θετική εισήγηση του Εισαγγελέα.

Ομόφωνα αθώος για την ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία και την απόπειρα κρίθηκε ο πρώην αστυνομικός. Ακόμα, αθώοι για την απλή συνέργεια κρίθηκαν και οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, δηλαδή ένας συγγενής του δεύτερου κατηγορούμενου, ένας άνδρας από την Ηλεία και ο γόνος γνωστής οικογένειας εφοπλιστών.

«Ο χώρος που εκδικάζονται οι υποθέσεις είναι τα Δικαστήρια και εν προκειμένω το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, που αποφάσισε. Αναμένουμε την απόφαση, ώστε να δούμε το σκέλος του σκεπτικού της και θα πάμε σε δεύτερο βαθμό. Έχω μια χαρά γιατί οι υπόλοιποι πλην των 2 αφέθησαν ελεύθεροι. Αυτό είναι μια κατάκτηση, αυτό είναι μια επιμέλεια των συνηγόρων και έκρινε σωστά το δικαστήριο» δήλωσε ο δικηγόρος Αμαλιάδας Μάκης Παπαγιαννόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων.

Σε δηλώσεις του μετά την απόφαση του ΜΟΔ ο συνήγορος υπεράσπισης του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού, δικηγόρος Πειραιά Γιάννης Γλύκας ανέφερε ότι: «πρέπει να αποκατασταθεί η εικόνα και η υστεροφημία του Παύλου Αγγελή.Είναι ένας άνθρωπος που κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για το οποίο ήταν προσωρινά κρατούμενος. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική Δικαιοσύνη, όχι γιατί αθωώθηκε, αλλά γιατί αποκατέστησε την τάξη. Ήμασταν σίγουροι και εγώ και ο συνάδελφός μου Ανδρέας Ρέγκλης και ο συνάδελφος Σωτήρης Λινόπουλος με τον οποίο συνεργαστήκαμε από την πρώτη στιγμή, τον οποίο ευχαριστώ δημόσια για αυτή τη συνεργασία. Ήμασταν απόλυτα πεπεισμένοι γιατί η κατηγορία πραγματικά δεν έβγαινε. Δεν υπήρχε καμία επαφή με τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς, άσχετα αν καταδικάστηκαν. Δεν προκάλεσε ως ηθικός αυτουργός την απόφαση σε αυτούς τους ανθρώπους να αφαιρέσουν τη ζωή, πολύ περισσότερο μια γυναίκας με την οποία δεν είχε κανένα στο παρελθόν ενδιαφέρον και πολύ περισσότερο αντιδικία».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού, δικηγόρος Πατρών Ανδρέας Ρέγκλης τόνισε πως: «ήταν άδικη η εμπλοκή του στην υπόθεση. Το είχε πει από την πρώτη στιγμή και έληξε αυτή η άδικη εμπλοκή του με μια δίκαιη απόφαση καθόσον τον αφορά και επιστρέφει αθώος στην οικογένειά του. Πράγμα που μόνο χαρά μπορεί να γεμίζει τον ίδιο, την οικογένειά του και εμάς ως υπερασπιστές του».

Όλη η επικαιρότητα