Πολιτική

Ισόβια στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλο-Στις φυλακές Διαβατών

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλο, τον στενό του συνεργάτη Μ. Λεμούσια και τον πρώην ταμία -και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση- Π. Σαξώνη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ στο δήμο.

Στο άκουσμα της απόφασης-σοκ του δικαστηρίου, ο Β. Παπαγεωργόπουλος βούρκωσε.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι η εγκληματική δράση Παπαγεωργόπουλου- Λεμούσια αποκλείει ότι έζησαν έντιμο βίο πριν από το αδίκημα της υπεξαίρεσης και ότι έκλεβαν χρήματα και πριν το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, σε άλλα αξιώματα που κατείχαν και πάλι.


Για τους παραπάνω λόγους είπε πως δεν μπορούν να έχουν κανένα ελαφρυντικό.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης, ανακοινώνοντας την απόφαση, έκρινε ένοχο τον Β. Παπαγεωργόπουλο, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για την πράξη της άμεσης συνεργείας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ\’ εξακολούθηση, δια παραλείψεως.

Τα αδικήματα αυτά είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και επισείουν ποινές έως ισόβια κάθειρξη.

Επιπλέον, στον Μιχάλη Λεμούσια επιβλήθηκε και ποινή 18 ετών (για την πλαστογραφία), ενώ στον Παναγιώτη Σαξώνη επιβλήθηκε επιπλέον ποινή φυλάκισης 9 ετών καθώς και χρηματική ποινή 1.779.000 ευρώ για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.


Στους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 και 15 έτών αντίστοιχα.


Στη φυλακή ο πρώην Δήμαρχος

Οι αστυνομικοί μοιάζουν σαν να έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω του. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, βγαίνει από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και μπαίνει σε βανάκι της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο λίγα λεπτά αργότερα τον μετέφερε στις φυλακές Διαβατών.

Κατά την είσοδό του στο όχημα της ΕΛΑΣ, ο κ. Παπαγεωργόπουλος μοιάζει να κρύβει τις χειροπέδες κάτω από το καφέ παλτό του. Μπαίνει στο βανάκι με ένα πηδηματάκι, ίσως λίγο άτσαλα, ίσως και να έχει παραπατήσει.

Οι αστυνομικοί δεν κρατάνε τον πρώην δήμαρχο αλλά έχουν σχηματίσει ένα διάδρομο μέσω του οποίου μπαίνει στο βανάκι. Γύρω από τον κ. Παπαγεωργόπουλο δεκάδες δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και εικονολήπτες οι οποίοι απαθανατίζουν την είσοδο του πρώην δημάρχου στο αστυνομικό αυτοκίνητο που τον οδήγησε στις φυλακές.


Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα