Ελλάδα

Ισόβια στον σύζυγο της Τζεβριέ που την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου

Η δίκη διήρκησε 9,5 ώρες και η έδρα δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό.
Ακούστε το άρθρο

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ορεστιάδας στον 31χρονο συζυγοκτόνο, ο οποίος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 29 ετών γυναίκα του Τζεβριέ, στις 9 Δεκεμβρίου του 2021, στην Αλεξανδρούπολη.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό περί πρότερου εντίμου βίου του κατηγορούμενου. Κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία κράτησε περισσότερες από δέκα ώρες, ο 31χρονος ισχυρίσθηκε ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η δίκη διήρκησε 9,5 ώρες και η έδρα δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό περί πρότερου εντίμου βίου του κατηγορούμενου συζύγου της, ο οποίος στην απολογία του ισχυρίσθηκε ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ ενώ είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια του γιατρού του ΠΓΝΑ Μιχαήλ Καρανίκα ο οποίος και χειρούργησε την άτυχη Τζεβριέ , λέγοντας ότι στα 25 χρόνια της επαγγελματικής του πορείας δεν είχε συναντήσει τέτοια κατάσταση σε ήπαρ ανθρώπου.

Ο δολοφόνος της 29χρονης Τζεβριε θα οδηγηθεί στις φυλακές Νιγρίτας όπου και κρατούνταν προφυλακισμένος από τις 10 Δεκέμβριου του 2021. Σύμφωνα με την δικηγόρο του θα ασκήσει Έφεση.

Το χρονικό της τραγικής υπόθεσης

Ο 30χρονος Καδήρ Ιννάν Ραμαδάνογλου, μουσουλμάνος Ρομά, κακοποιούσε σχεδόν καθημερινά την 29χρονη σύζυγό του και μητέρα των τριών παιδιών τους.

Αλεξανδρούπολη: Σοκ και οργή για την 16η γυναικοκτονία – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Σύμφωνα με συγγενή της κοπέλας, ο 30χρονος έκανε συστηματικά χρήση ναρκωτικών ουσιών, ήταν ιδιαίτερα ευέξαπτος και χτυπούσε πολλές φορές την γυναίκα του. Προσπαθούσε να την αποκόψει από την οικογένεια της, ακόμη και από την ίδια της, την μητέρα, προκειμένου να μην μάθουν όσα άσχημα συνέβαιναν εντός της συζυγικής τους εστίας. Ωστόσο κάποια πράγματα ήταν πολύ δύσκολο να κρυφτούν, για παράδειγμα, οι μελανιές σε όλο το σώμα της από τα βάναυσα χτυπήματά του.

«Είναι ανεξήγητο ακόμη και για μας τους στενούς συγγενείς γιατί η Τζεβριέ συνέχιζε να μένει μαζί του και να υπομένει μια αληθινή κόλαση στην καθημερινότητά της. Ο Καδήρ την χτυπούσε ακόμη και μπροστά στα παιδιά της» λέει η συγγενής της Τζεβριέ. Ο 30χρονος συζυγοκτόνος απαγόρευε στην άτυχη γυναίκα να έχει την οποιαδήποτε επαφή και με τους φίλους της. Της είχε απαγορεύσει να έχει κινητό τηλέφωνο και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο σύζυγος της γυναίκας ήταν εκείνος που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, όταν διαπίστωσε πως δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Το ασθενοφόρο τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στη σπλήνα της. Την ίδια στιγμή, οι γονείς της πήγαν στην αστυνομία και κατήγγειλαν ότι ενδεχομένως η κόρη τους έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της.

Σημειώνεται ότι η Τζεβριέ είπε στους τραυματιοφορείς όταν εκείνοι την ρώτησαν πώς χτύπησε, ότι έπεσε από τις σκάλες και μάλιστα δεν ήθελε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η αστυνομία, μετά την καταγγελία των γονέων της διέταξε να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση, όπου και διαπιστώθηκε ότι όντως φέρει χτυπήματα από ξυλοδαρμό.

Η 29χρονη υποβλήθηκε σε τέσσερα χειρουργεία, ενώ λόγω του ότι εντοπίστηκε θετική και στον κορωνοϊό νοσηλευόταν στη ΜΕΘ κορωνοϊού.

Ο θάνατος της 29χρονης αποτελεί την 16η δολοφονία γυναίκας στην χώρα το 2021.

Πηγή: ΕΡΤ, voria.gr

Όλη η επικαιρότητα