WEB tv Αρκαδία Ελλάδα

«Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα. Πέθανες υπέρ πατρίδος, Αθάνατος» – Το τελευταίο αντίο των γονιών του υποσμηναγού Τουρούτσικα

Ράγισαν καρδιές...
Ακούστε το άρθρο

«Λύγισαν» όλοι στον επικήδειο που εκφώνησε ο πατέρας και η μητέρα του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, του ενός εκ των πιλότων του Phantom F-4 που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του μοιραίου F-4 Phantom στην Ανδραβίδα στις 30 Ιανουαρίου.

Τον γιο τους αποχαιρέτησαν οι γονείς του.

Ράγισε καρδιές η μητέρα του:

«Μάριε αγόρι μου γλυκό αστέρι της ψυχής μου πάντα χαμογελαστός ποτέ δεν με είχες στενοχωρήσει. Ήρεμος και χαμογελαστός, δεν παραπονιόσουν ποτέ για τίποτα. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της, ο καλύτερος αδερφός για τα αδέρφια σου ο καλύτερος εγγονός για τους παπούδες σου» είπε η μητέρα του και συνέχισε: «Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Έγινες ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Όλη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει Αθάνατος. Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Αγγελάκος μου που τόσο θαύμαζα».

Στη συνέχεια του αφιέρωσε στίχους από το τραγούδι «ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός…»

Στον επικήδειο, ο πατέρας του Μάριου Τσουρούτσικα, ανέφερε: «Σαν νέος άνθρωπος, τα έγραψα χθες το βράδυ αυτά, είχε καταφέρει να πετύχει κάτι δύσκολο. Κάτι που δεν είναι εφικτό για τους περισσότερους. Να σβήσει το «εγώ» από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το «εμείς».

Δεν εγκατέλειψε και δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα. Μακάρι να τον μνημονεύει η πατρίδα κάπου – κάπου. «Πατέρα η Ελλάδα δεν μου χρωστάει, εγώ χρωστάω».

Όλη η επικαιρότητα