Κόσμος

Ισπανία: Δύο νέες παγιδευμένες επιστολές – Στον Πέδρο Σάντσεθ και το υπουργείο Άμυνας

Συνολικά πέντε παγιδευμένες αποστολές έχουν αποσταλεί σε διαφορετικά σημεία στην Ισπανία, αφού το πρωί της Πέμπτης εντοπίστηκε παγιδευμένος φάκελος σε αεροπορική βάση.
Ακούστε το άρθρο

Άλλες δύο παγιδευμένες επιστολές φέρεται να εντοπίστηκαν στην Ισπανία, μια στο υπουργείο Άμυνας και μια με παραλήπτη τον Πέδρο Σάντσεθ, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα elmundo es.

Συνολικά πέντε παγιδευμένες αποστολές έχουν αποσταλεί σε διαφορετικά σημεία στην Ισπανία, αφού το πρωί της Πέμπτης εντοπίστηκε παγιδευμένος φάκελος σε αεροπορική βάση.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, τα συστήματα ασφαλείας της αεροπορικής βάσης στο Τορεχόν ντε Αρντόθ στα προάστια της Μαδρίτης εντόπισε ύποπτο φάκελο τα ξημερώματα.

Μετά από έναν πρώτο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι πιθανότατα περιέχει εκρηκτικό μηχανισμό και ενημερώθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Έκρηξη στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη – Παγιδευμένος φάκελος και σε βιομηχανία όπλων
Αξίζει να σημειωθεί ότι έκρηξη παγιδευμένης επιστολής σημειώθηκε χθες, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί υπάλληλος.

Ευτυχώς, τα τραύματα που υπέστη ο εργαζόμενος ήταν ελαφρά και μετέβη στο νοσοκομείο με δική του ευθύνη.

Η αστυνομία ενεργοποίησε πρωτόκολλο ασφαλείας για τρομοκρατική ενέργεια και η περιοχή εκκενώθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έπειτα από το περιστατικό αυτό, έκτακτα μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν και άλλες πρεσβείες ξένων χωρών στην Ουκρανία.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ακόμη μια παγιδευμένη επιστολή εντοπίστηκε την Τετάρτη σε βιομηχανία όπλων στην πόλη Ζαραγκόζα.

Το εργοστάσιο κατασκευάζει εκτοξευτές χειροβομβίδων που στέλνονται στην Ουκρανία.

Οι Αρχές προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Όλη η επικαιρότητα