Τεχνολογία

Ισραηλινή εταιρεία κατέθεσε αγωγή εναντίον της Apple

Ακούστε το άρθρο

Η Ισραηλινής καταγωγής εταιρεία εν ονόματι Coreophotonics που ασχολείται με την δημιουργία και εξέλιξη τεχνολογίας καμερών με διπλούς φακούς, στρέφεται εναντίον της Apple και καταθέτει αγωγή εναντίον της γνωστής εταιρείας στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο στη Βόρεια Καλιφόρνια. Ο βασικός ισχυρισμός της Coreophotonics υποστηρίζει ότι η Apple χρησιμοποιεί την δική της τεχνολογία στο iPhone 7 Plus και το iPhone 8 Plus. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το iPhone X στην κατάθεση αυτή και αυτόν πιθανόν λόγω το ότι η συσκευή κυκλοφόρησε μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Η Coreophotonics έδειξε την τεχνολογία διπλής κάμερας πέρσι στο ετήσιο συνέδριο MWC στη Βαρκελώνη. Έδειξε εικόνες και από τους δύο αισθητήρες και το πως θα μπορούσαν να συνδυαστούν για μια πιο λεπτομερή εικόνα, συμπεριλαμβανομένου ενός οπτικού ζουμ μέχρι 5x. Στην καταγγελία, οι Ισραηλινοί λένε ότι έλαβαν “πολλές ενθαρρυντικές αναφορές και θετικά σχόλια” από την Apple, αλλά δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν μερικά υπαρκτά εμπόδια ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία μεταξύ τους για την άδεια χρήσης συγκεκριμένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, η Apple γνώριζε, μελέτησε αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αλλά ο “διαπραγματευτής” τους δήλωσε ότι θα χρειαστούν χρόνια και εκατομμύρια δολάρια πριν καταλήξουν σε συμφωνία, σημείωσε εκπρόσωπος της Coreophotonics.

Πηγαίνοντας λίγο πιο πίσω, στο έτος 2015, θα θυμηθούμε πως η Apple απέκτησε τότε την LinX Imaging, μια άλλη ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στον εξοπλισμό κάμερας πολλαπλών διαφραγμάτων για mobile συσκευές. Η Apple κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποίησε τις τεχνολογίες της στις τρεις συσκευές της με δύο κάμερες, iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus και iPhone X.

Πηγή: technigreek.gr

Όλη η επικαιρότητα