Αρθρογραφία

Είστε ακόμη ικανοποιημένοι;

«Προκαλεί
εντύπωση η «σιγή»
των Δημάρχων – με
εξαίρεση τον Σάκη
Μπαλιούκο- που
επισκέφθηκαν τον
Υπουργό Υποδομών
και έλαβαν διαβεβαιώσεις…»

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αν όλη αυτή η διαδικασία του «πήγαινε – έλα» με τον δρόμο είναι δείγμα πολιτικής απειρίας του Κώστα Καραμανλή ή μία κάθετη επιμονή του ιδίου προσώπου να πραγματοποιήσει το έργο Πύργου – Πατρών με πολύ διαφορετικό τρόπο, αλλά πάντα μέχρι σήμερα σε αβέβαιο και παρακιδνυνευμένο για την υλοποίησή του χρόνο.

Ότι πάντως και να ισχύει, είναι βέβαιο ότι ο Υπουργός Υποδομών έχει καταφέρει να απογοητεύσει και ενίοτε με τις συχνές αλλά όχι σταθερές δηλώσεις του, να εκνευρίσει τους Ηλείους πολίτες, οι οποίοι άκουσαν ελάχιστους μήνες νωρίτερα από τα χείλη του Προέδρου της Ν.Δ. και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο δρόμος είναι άμεση κυβερνητική προτεραιότητα και θα γίνει…

Όπως φαίνεται ο τελευταίος, με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, θα αναγκασθεί, έχοντας πλήρη επίγνωση της δέσμευσής του, να «πάρει επάνω του το θέμα» και να δώσει τη λύση που θα προκρίνει ταχύτητα, ασφάλεια και φερεγγυότητα στην κατασκευτή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.

Είναι γεγονός εξ’ άλλου ότι οι πρόσφατες νέες δηλώσεις Καραμανλή που συνιστούν μεγάλης διάρκειας υπομονή μέχρι την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πέραν των άλλων δεν ξέρει κανείς αν θα είναι και θετική απέναντι στο αίτημά του μας μπερδεύουν και μας κάνουν ιδιαίτερα ανήσυχους.

Μπορεί βεβαίως, δικαιολογημένα να μας θυμίζει κάθε φορά τις ευτράπελες διαδικασίες που με την σειρά της είχε ακολουθήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εμμένοντας και αυτή – δια του προκατόχου του Χρ. Σπίρτζη- στην κατάτμηση εργολαβιών, αλλά η ουσία για όλους εμάς παραμένει ίδια: Το έργο δεν υλοποιείται ενώ και αυτή η ίδια η χρηματοδότησή του θα χαθεί αν δεν ξεκινήσει άμεσα…

Η λογική πάλι, ακόμη και αν συμβεί αυτό να ενταχθεί σε ένα επόμενο πρόγραμμα, με μια ανάλογη πίστωση και με μία νέα εκτέλεση μας παραπέμπει όχι σε μήνες αλλά σε έτη παραπέρα, και μας ξαναφέρνει σε αμφίβολο σημείο εκκίνησης.

Με αφορμή τα παραπάνω, αλλά και την ένταση της περ. εβδομάδας όπως και το γεγονός ότι το θέμα συζητείταιι αύριο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδος, προκαλεί εντύπωση η «σιγή» των Δημάρχων, που επισκέφθηκαν τον κ. Καραμανλή και δήλωσαν άπαντες… ικανοποιημένοι!!

Οφείλω να εξαιρέσω εδώ τον πρώτο δημότη Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκο ο οποίος δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιό του, την ενόχλησή του και επεσήμανε ότι σύντομα θα ζητήσει ένα νέο ραντεβού με τον Υπουργό Υποδομών καθώς το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει με τα νέα δεδομένα.

Οι υπόλοιποι; Περιμένω την επίσημη τοποθέτησή τους, η οποία δυστυχώς μετά από την επίσκεψή τους στο Υπουργείο ήταν εκείνη που ακολουθούσε την «πεπατημένη». Δηλαδή ότι γινόταν στο παρελθόν είτε με τον κ. Κατσιφάρα ως Περιφερειάρχη, είτε με άλλους αιρετούς του πρώτου βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Στην αρχή φωνές και γκρίνιες, ύστερα σε κάθε συνάντηση με κυβερνητικό παράγοντα που διαβεβαίωνε «χαμόγελα αισιοδοξίας» και εφησυχασμός, και μετά τις νέες παλινωδίες και καθυστερήσεις προβληματισμός και σιωπή… Το ίδιο λοιπόν θα κάνουμε και τώρα;

Όλη η επικαιρότητα