Χωρίς κατηγορία

Ιστορική πρόκριση για τον Αστέρα Τρίπολης

makampi_tel_aviv_-_asteras_tripolis_3-1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε έστω και πιο δύσκολα του αναμενομένου τη δεύτερη δοκιμασία στην οποία τον υπέβαλλε η Μακάμπι Τελ Αβίβ στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” της Λάρνακας, χάνοντας με 3-1 αλλά παίρνοντας την πρόκριση, σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και περιμένει πλέον του αντιπάλους του στην κλήρωση για τους ομίλους του Europa League.

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε τα εύκολα δύσκολα στην Κύπρο καθώς ενώ προηγήθηκε στο σκορ, κατάφερε να δεχτεί δύο αφελή γκολ και να αναγκαστεί να παίζει με τη φωτιά.

Ο Ντορίν Γκοϊάν άνοιξε το σκορ νωρίς στο 23′, απελευθερώνοντας το άγχος από τους “Αρκάδες”, αλλά αυτό δεν έφτανε στην εληνική ομάδα που προτίμησε να δώσει με λάθη της, ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Μπαντάς και Ζάχαβι συνέβαλλαν στην ανατροπή. Ο Πρίτσα με γκολ στο 76′ έφερε εφιάλτες στο στρατόπεδο της Τρίπολης, σημειώνοντας το 3-1 και φέρνοντας την πρόκριση σε οριακό σημείο.

Ο Αστέρας Τρίπολης με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, παίρνει την πρόκριση περιμένει τους αντιπάλους του για τους ομίλους του Europa League, και βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του, στην κλήρωση η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο Μονακό στις 14:00.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: “Αντώνης Παπαδόπουλος”

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Χουάν Πάμπλο, Γεϊνί, Τιμπί, Γκαρθία, Μπεν Χαρούς, Άλμπερμαν, Μπεν Μπασάτ (72′ Πρίτσα), Ιγκιεμπόρ (62′ Μπεν Χάιμ),Ζάχαβι, Μίκχα, Μπαντάς (85′ Ραντί)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ουσέρο, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Ρόλε (77′ Σανκαρέ), Ντε Μπλάσις (86′ Πάρα), Μάσα (59′ Τάι Μπι)

ΓΚΟΛ: 27′ Μπαντάς, 53′ Ζάχαβι, 76′ Πριτσα / 23′ Γκοϊάν

ΚΑΡΤΕΣ: 31′ Τιμπί / 62′ Ρόλε, 90′ Θεοδωρόπουλος

Δείτε εδώ το Live του αγώνα

Τα εύκολα… δύσκολα

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο της Λάρνακας και φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του από τα πολύ πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, πρώτα με τον Ρόλε και μετά με τον Μάσα, με την πρώτη ευκαιρία των τυπικά γηπεδούχων να έρχεται αμέσως μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Μπεν Μπασάτ.

Ο Αστέρας αμυνόταν με έναν ιδιαίτερα ευφυή τρόπο και προσπαθούσε να φτάσει κοντά στην αντίπαλη περιοχή, κερδίζοντας τις στημένες φάσεις. Σε μία από αυτή, ο Γκοϊάν, πετάχτηκε μόνος του στο κέντρο της άμυνας και άνοιξε το σκορ, φέρνοντας αέρα ευρωπαϊκό στην Τρίπολη και δίνοντας ένα αποτελεσματικό χτύπημα στο ηθικό των Ισραηλινών.

Η Μακάμπι ωστόσο, προσπάθησε να απαντήσει αμέσως και τα κατάφερε σχεδόν αποτελεσματικά. Πέντε λεπτά αργότερα μετά το γκολ του Ρουμάνου, ο Μπαντάς έπιασε στον ύπνο την άμυνα της ελληνικής ομάδας και έφερε την αναμέτρηση στα ίσα.

Η αρχική τρικυμία στο κέντρο του Αστέρα Τρίπολης, έφερε τις επελάσεις του Ζάχαβι αλλά η επιπολαιότητα των συμπαικτών του, δεν έφερε το γκολ και με το ισόπαλο σκορ πορεύτηκαν οι δύο ομάδες μέχρι την ανάπαυλα.

Στο 53′ ο Παντελιάδης, βλέποντας την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης να καταρρέει και πάνω στην παρόρμηση της στιγμής, υπέπεσε σε πέναλτι ανατρέποντας τον Μίκχα. Ο Ζάχαβι το εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε μπροστά την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η αλλαγή της ομάδας από το Ισραήλ, Πριτσα, έκανε το 3-1 στο 75′ και έκανε την πρόκριση να περνά μέσα από ένα τεντωμένο σχοινί, η κατάληξη του οποίου ήταν αβέβαια. Στο δοκάρι του Ζάχαβι, οι καρδιές της ελληνικής ομάδας χτύπησαν πιο έντονα από ποτέ, με την μπάλα σε ένα κυριολεκτικά άψογο σουτ να καταλήγει κόρνερ.

Θα μπορούσε στις καθυστερήσεις με τον Πάρα να μειώσει ακόμη περισσότερο, εκμεταλλευόμενος την προώθηση του τερματοφύλακα της Μακάμπι, αλλά ο Αργεντινός δε βρήκε στόχο. Τέλος καλό, όλα καλά…

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Ντορίν Γκοϊάν, χωρίς δεύτερη σκέψη. Μετέφερε στην πλευρά των Ισραηλινών το μειονέκτημα όσον αφορά το ψυχολογικό και αγωνιστικό μομέντουμ. Έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι αν θέλει η Μακάμπι να προκριθεί δεν της αρκούν τρία γκολ. Ήταν αυτή που εν τέλει έκρινε την πρόκριση.

Ο διαιτητής

Δεν απασχολήθηκε ιδιαίτερα, και γι’ αυτό δεν απασχόλησε κανέναν. Άφηνε το παιχνίδι να εξελιχτεί, το σταματούσε όταν το έκρινε σκόπιμο, ο Ντενίζ Αϊτεκίν μάλλον πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα στο αυγουστιάτικο βράδυ της Λάρνακας

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μαρτίν Ρόλε έχει αποδείξει τόσο στα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όσο και σε αυτό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ότι δε χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Παντός καιρού, πασών των συνθηκών είναι αυτός που ομορφαίνει το παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης, χωρίς να υπολείπεται επ’ ουδενί σε ουσία.

Μας άρεσε

Η ψυχραιμία του Αστέρα Τρίπολης όταν το καράβι… έμπαζε. Μεγάλο μέρος αυτής πιστώνεται στον Στάικο Βεργέτη, που έχει εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές του τη φιλοσοφία, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο όσο και αν μοιάζει. Μπήκε μέσα, όχι για να κρατήσει το αποτέλεσμα, αλλά για να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από την αντίπαλη ομάδα ακόμη και όταν φαινομενικά το παιχνίδι δεν του βγαίνει. Και όταν δεν του έβγαινε ο καπετάνιος ήταν… παρών με τις αλλαγές του που κράτησαν την μπάλα όταν έπρεπε ροκανίζοντας το χρόνο.

Δεν μας άρεσε

Κάποιες αρρυθμίες στο κέντρο και στη συνολική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, που άφηναν ακάλυπτη την αμυντική τετράδα. Ώρες ώρες η έλλειψη ψυχραιμίας ήταν ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου ο Αστέρας να απωλέσει την πρόκριση μέσα από τα χέρια του.

 

Όλη η επικαιρότητα