Ποδόσφαιρο

Ιστορική συντριβή για τον Άρη

Ο απίστευτος ΠΑΣ Γιάννινα τον διέλυσε με 0-5 στο Βικελίδης!
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΣ Γιάννινα διέλυσε με 0-5 τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε ματς για την 10η αγωνιστική της Super League.

Οι παίκτες του Άρη φάνηκε ότι έμειναν στη διακοπή -και στις απουσίες- και δεν μπήκαν ποτέ στον αγώνα και μοιραία έχασαν από έναν ψυχωμένο ΠΑΣ που βλέπει Ευρώπη.

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν ρυθμό επιθετικά και απείλησαν ελάχιστες φορές τον Λοντίγκιν, ενώ τα τραγικά αμυντικά τους λάθη, σε συνδυασμό με τις φονικές αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων, ήταν αυτά που τους κόστισαν ακριβά.

Τα γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα τα πέτυχαν οι Σνάιντερ (5′), Μιλιτσεάνου (35′), Περέα (54′), Εραμούσπε (71′) και Μορέιρα (85′).

Οι οπαδοί του Άρη ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες και πλέον το κλίμα στην ομάδα του Άκη Μάντζιου είναι βαρύ, η οποία την επόμενη εβδομάδα ταξιδεύει στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και καλείται να βγάλει αντίδραση μετά από αυτή την ιστορική συντριβή.

Το ματς 

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, ανοίγοντας από πολύ νωρίς το σκορ με κεφαλιά-ψαράκι του Σνάιντερ, έπειτα από σέντρα του Μανώλη Σάλιακα.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, κλείνοντας τον ΠΑΣ στα καρέ του. Το δυνατό φάουλ του Κρίστιαν Γκάνεα κατέληξε στην αγκαλιά του Γιούρι Λοντίγκιν στο 15′ ενώ ένα λεπτό μετά ο Μάρβιν Πίρσμαν πρόλαβε με υπερένταση τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο Λοντίγκιν είχε καλή θέση για να σταματήσει και το δεξί σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο ημίωρο και στο 35′ ήρθε το δεύτερο «χτύπημα» από τους παίκτες του Μεταξά: κάθετη πάσα του Πίρσμαν στον Μιλιντσεάνου που πλάσαρε με το αριστερό τον εξερχόμενο Κουέστα για το 0-2.

Σαν… τρίτο γκολ πανηγύρισε ο Εραμούσπε το τάκλιν στον Γκάμα στο 37′ ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ματέο Γκαρσία αστόχησε από πλάγια θέση, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.

Ίδιο κι απαράλλαχτο το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Θεσσαλονικείς γύριζαν την μπάλα έξω από την περιοχή του Λοντίγκιν κι ο ΠΑΣ έβρισκε δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε τρίτο γκολ στο 54′, με τον Περέα να «κρεμάει» τον Κουέστα όντας αποδεκτής ωραίας μπαλιάς – και πάλι – του Πίρσμαν. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Λοντίγκιν πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στην κεφαλιά του Καμαρά και στο 70′, έπειτα από τη χρήση του VAR, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Μπαντού Εντιαγέ.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Εραμούσπε για το 0-4. Το… τελειωτικό χτύπημα στους γηπεδούχους έδωσε με «ξερό» αριστερό σουτ ο Μορέιρα στο 85′, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών του Άρη.

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς (46′ Σάσα), Μπράμπετς, Δεληζήσης, Γκάνεα, Τζέγκο (58′ Μάνος), Εντιαγέ (82′ Ματίγια), Γκαρσία, Ιτούρμπε (46′ Μαντσίνι), Γκάμα, Καμαρά (82′ Λόπεθ).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας (81′ Παντελάκης), Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίγνκες, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Μιλιντσεάνου (63′ Μορέιρα), Περέα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλη η επικαιρότητα