Κόσμος

Ιταλία: Γιατί το Facebook έκλεισε το προφίλ μίας 28χρονης μητέρας

yphuixptye537a3ba5a94ef.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η 28χρονη Ιταλίδα Καρλότα Τρεβιζάν έμεινε έκπληκτη όταν συνειδητοποίησε ότι δεν είχε πρόσβαση στο προφίλ της στο Facebook. Είχε προηγηθεί ένα μήνυμα από τους επικεφαλής του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης όπου την καλούσαν να αποσύρει μία φωτογραφία από τον τοίχο της…

Τι απεικόνιζε, όμως, η εικόνα που έπρεπε άμεσα να εξαφανιστεί από τη σελίδα της;

Δύο γυναίκες να φιλιούνται.

Σύμφωνα με την Τρεβιζάν, η οποία είναι μητέρα ενός 6χρονου παιδιού, είχε αναρτήσει τη λήψη δύο γυναικών να φιλιούνται την ημέρα κατά της ομοφοβίας, ωστόσο, η ενέργειά της δεν ήταν αρεστή ούτε από τοFacebook ούτε από «φίλους» της.

Οι τελευταίοι, μάλιστα, της άσκησαν δριμεία κριτική, εκ των οποίων και μία γυναίκα, η οποία την κάλεσε σε αυστηρό τόνο να αποσύρει την εικόνα γιατί «πρέπει να προστατεύσει τα παιδιά της», ενώ μία άλλη εξέφρασε την έκπληξή της, επειδή δεν ήξερε ότι η φίλη της ήταν… λεσβία.

Η 28χρονη απάντησε πως σε ένα φιλί ανάμεσα σε οποιονδήποτε άνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου, εκείνη βλέπει μόνο την αγάπη και τίποτα άλλο.

Οι πραγματικές της φίλες, που δεν ενοχλήθηκαν καθόλου από την κίνησή της, αναπαρήγαγαν στο δικό τους προφίλ της φωτογραφία με το σύνθημα «ας διαγράψουν τα προφίλ όλων μας».

Η Τρεβιζάν, ωστόσο, εκφράζει την ανησυχία της για αυτό που συνέβη, τονίζοντας πως εκείνη ως ενήλικη μπορεί να διαχειριστεί την αρνητική κριτική για μία τέτοια φωτογραφία. «Μία ανήλικη, όμως, πώς θα αντιδράσει;», διερωτάται.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως δίνει έναν μικρό αγώνα και για την κόρη της, ώστε στο μέλλον να μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά της.

Όσο για το προφίλ της, απαιτεί να επανακτήσει την πρόσβαση στη σελίδα της, με όλες τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει, εκ των οποίων και εκείνη με τις δύο νεαρές να φιλιούνται.

Όλη η επικαιρότητα