Ευρώπη Κόσμος

Ιταλία: Η Lufthansa θέλει να αγοράσει μέρος του πακέτου των μετοχών της αεροπορικής Ita Airways

H Lufthansa υπέβαλε σήμερα, στο υπουργείο Οικονομικών της Ρώμης, αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά μέρους του πακέτου μετοχών της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας Ita.
Ακούστε το άρθρο

H γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa υπέβαλε σήμερα, στο υπουργείο Οικονομικών της Ρώμης, αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά μέρους του πακέτου μετοχών της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας Ita.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Stampa, σύμφωνα με πληροφορίες η Lufthansa εκτιμά την συνολική αξία της Ita γύρω στα 500 εκατομμύρια ευρώ και είναι διατεθειμένη να καταβάλει άμεσα 200 εκατομμύρια ευρώ, για την απόκτηση του 40% του πακέτου μετοχών της.

Παράλληλα, στο όλο σχέδιο προβλέπεται η σταδιακή απόκτηση και των υπόλοιπων μετοχών, μέχρι τον συνολικό έλεγχο του αερομεταφορέα που δημιουργήθηκε μετά το οριστικό κλείσιμο της Alitalia, τον Νοέμβριο του 2020.

Η γερμανική εταιρία, παράλληλα, επιθυμεί να προχωρήσει σε υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με τους Ιταλικούς Σιδηρόδρομους, με στόχο την έκδοση ενιαίων εισιτηρίων. «Η Ιταλία αποτελεί, κατά την άποψή μας, την σημαντικότερη αγορά, μετά την γερμανική και την αμερικανική», υπογράμμισε η Lufthansa.

To ιταλικό υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη πραγματοποιήσει σειρά προκαταρκτικών επαφών με την διοίκηση του γερμανικού αερομεταφορέα, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι το μέχρι τώρα αποτέλεσμά τους, ήταν θετικό.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Όλη η επικαιρότητα