Κόσμος

Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι επιτίθεται στην ΕΕ και απλώνει χείρα φιλίας σε Ουγγαρία και Πολωνία

Η αρχηγός της μεταφασιστικής ακροδεξιάς παράταξης της Ιταλίας και φαβορί των εκλογών επικρίνει την πολιτική των Βρυξελλών εναντίον της Ουγγαρίας και της Πολωνίας
Ακούστε το άρθρο

Η Τζόρτζια Μελόνι, η αρχηγός της μεταφασιστικής ακροδεξιάς παράταξης της Ιταλίας και φαβορί των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου, επέκρινε την πρόταση των Βρυξελλών για την παρακράτηση των ευρωπαϊκών πόρων προς την Ουγγαρία εξαιτίας των κινδύνων για την διαχείρισή τους που προέρχονται από την εκτεταμένη διαφθορά.

«Οι πραγματικοί αντιευρωπαίοι είναι εκείνοι που, την ώρα που δεχόμαστε επίθεση και η ΕΕ θα έπρεπε να είναι ισχυρότερη από ποτέ, λένε ότι χρειάζεται μία Ευρώπη πρώτης και μια άλλη δεύτερης διαλογής και κάνουν τα πάντα για να ρίξουν την Ουγγαρία στην αγκαλιά του Πούτιν», δηλώνει η Μελόνι σε συνέντευξή της στην υπερσυντηρητική εφημερίδα Il Giornale.

Το κόμμα της Μελόνι, οι Fratelli d’Italia, που διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, κάνει προεκλογική καμπάνια με εθνικιστικό πρόγραμμα που ζητά μια «διαφορετική Ευρώπη» με περισσότερες εξουσίες για τα κράτη μέλη.

Στην συνέντευξή της η Μελόνι προσάπτει στην Ευρωπαϊκή Ενωση ότι «χρησιμοποιεί το κράτος δικαίου ως ιδεολογικό όπλο για να πλήξει όσους δεν βρίσκονται εντός γραμμής»…

Η αρχηγός του μεταφασιστικού κόμματος μάλλον δεν ανησυχεί για τις συστηματικές ανωμαλίες και ατασθαλίες που κυριαρχούν στις διαδικασίες της ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων έργου στην Ουγγαρία και το «αφύσικο» ποσοστό μοναδικών υποψηφιοτήτων για τις συμβάσεις αυτές και θεωρεί ότι ούτε η Κομισιόν θα έπρεπε να ανησυχεί για την κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου από το καθεστώς του Βίκτορ Ορμπάν.

Σε άλλη συνέντευξή της χθες η Μελόνι επέκρινε την πολιτική των Βρυξελλών και κατά της Πολωνίας, η οποίας κατηγορείται επίσης για κατάφωρες παραβιάσεις του κράτους δικαίου, «την ώρα που έχει αναλάβει την φροντίδα μεγάλου αριθμού προσφύγων από την Ουκρανία».

Το ακροδεξιό κόμμα Fratelli d’Italia ηγείται ενός συνασπισμού στον οποίο συμμετέχουν η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εξασφαλίζουν το 46% της πρόθεσης ψήφου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα