Κόσμος

Ιταλία: Οκτώ νεκροί και 13 οι αγνοούμενοι από την κατολίσθηση στο νησί Ίσκια

Κατολίσθηση σημειώθηκε στο νησί Ίσκια στον κόλπο της Νάπολης λόγω κακοκαιρίας. Υπάρχουν 13 αγνοούμενοι, μεταξύ τους και ένα νεογέννητο
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ νεκροί έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που από χθες πλήττει την περιφέρεια της Καμπανίας σήμερα το πρωί προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο νησί Ίσκια στον κόλπο της Νάπολης. 

Συγκεκριμένα, περίπου στις 5 π.μ. τοπική ώρα, μια κατολίσθηση στην περιοχή Τσελάριο είχε ως αποτέλεσμα σπίτια να παρασυρθούν από τον όγκο της λάσπης. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ αγνοούνται 13 άτομα, μεταξύ αυτών μια τριμελής οικογένεια με ένα βρέφος, ενώ ένας άνδρας διασώθηκε.

Η ευρύτερη περιοχή της Κασαμίτσιολα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, με τα Ιταλικά ΜΜΕ να τονίζουν πως είναι πολλά τα κτίρια που η λάσπη έφτασε μέχρι τον πρώτο όροφο, ενώ ποικίλουν οι αναφορές για επεμβάσεις των σωστικών συνεργείων για βοήθεια.

Σημειωτέον, το λιμάνι της Κασαμίτσιολα είναι απροσπέλαστο λόγω της θαλασσοταραχής και των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η περιοχή είναι γνωστή για μια κατολίσθηση η οποία έπληξε τους κατοίκους το Νοέμβριο του 2009.

Οι προγνώσεις του καιρού δυσμενείς αφού υπογραμμίζεται πως για τις επόμενες ημέρες αναμένεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα πλήξει μεγάλο μέρος της Ιταλίας.

Πηγή: ertnews.gr

Όλη η επικαιρότητα