ΕΠΣ Ηλείας

Ήταν κάποτε… – Οι ομάδες που “έσβησαν” πρόσφατα από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της ΕΠΣΗ!

Ακούστε το άρθρο

Άλλες πέρασαν απαρατήρητες, άλλες είχαν μια αξιόλογη πορεία στη διάρκεια της πορείας τους, και άλλες μεγαλούργησαν. Κοινός παρονομαστής… ότι από φέτος, δεν υπάρχουν πια στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ηλείας!

Ομάδες που ιδρύθηκαν για να προσφέρουν στο ποδόσφαιρο, για να πατήσουν χορτάρι αλλά λίγο τα οικονομικά προβλήματα και λίγο η έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς παραγόντων, αλλά και φιλάθλων, της έφεραν στη διάλυση και τον αφανισμό. Ξεχωρίζει το σωματείο του Ενιπέα Λαντζοίου, που ως γνωστό πέρυσι, έφτασε μια «ανάσα’ τη Γ’ Εθνική «ξοδεύοντας» πολλά χρήματα τα προηγούμενα χρόνια, για γηπεδικές εγκαταστάσεις και έμψυχο δυναμικό!

Στη λίστα υπάρχει και το όνομα του Κένταυρου Μαγούλας και του Ολυμπιακού Λαμπετίου, που επίσης έχουν πρωταγωνιστήσει στην Α1 της Ηλείας παλιότερα, ενώ από τις νεότερες ομάδες, ξεχωρίζει ο Ολυμπιακός Μυρτιάς, ο οποίος ενώ πέρυσι κέρδισε πανηγυρικά την άνοδο του στην Α2 κατηγορία και είχε τον ενθουσιασμό, τελικά «εξαφανίστηκε»!

Από τις τυπικά έχουσες δικαίωμα συμμετοχής τη νέα περίοδο στα διάφορα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ, 9 συνολικά ιστορικές και μεγάλες ομάδες της, δεν υπάρχουν πλέον στο «χάρτη»: Πρόκειται για τους: Αναγέννηση Μακρισίων, Φίλιππο Ανδραβίδας, Ενιπέα Λατζοίου, Ολυμπιακό Μυρτιάς , Ολυμπιακό Λαμπετίου, Κένταυρος Μαγούλας, Ατρόμητο Καβασίλων, ΑΟ Χάβαρι, και Κεραυνό Χειμαδιού!

Αν αυτό δεν είναι παρακμή για το Ηλειακό Ποδόσφαιρο, τι άλλο μπορεί να είναι!!! Αναρωτιέμαι αλήθεια… όλοι αυτοί που ασκούσαν κριτική, σε αυτούς που είχαν τελευταία στα χέρια τους τις τύχες… αυτών των ομάδων, είναι σήμερα ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη και τον αφανισμό όλων αυτών των ιστορικών ομάδων της Ηλείας?

Φτάσαμε πλέον από 90 ομάδες κυρίες και κύριοι που είχε κάποτε η ΕΠΣΗ, στις 58! Μακάρι να πρυτανεύσει η λογική , να ρίξουν νερό στο κρασί τους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, γιατί διαφορετικά η «κατρακύλα» θα συνεχισθεί!

Όλη η επικαιρότητα