Κόσμος

Ήθελαν λουτρό αίματος στο Λονδίνο: 22 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 22 τραυματίες, οι περισσότεροι με εγκαύματα, είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί (ώρα Ελλάδος) στο Σταθμό Parsons Green του λονδρέζικου μετρό. Αρκετοί άνθρωποι ποδοπατήθηκαν ως απόρροια του πανικού που προκλήθηκε και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν. Σύμφωνα με τις αρχές ένα νέο λουτρό αίματος αποφεύχθηκε από καθαρή τύχη.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από ωρολογιακή βόμβα, η οποία ήταν τοποθετημένη σε πλαστικό δοχείο μέσα σε ισοθερμική σακούλα σούπερ-μάρκετ σε ένα από τα βαγόνια του συρμού, ενώ μέσα περιείχε και χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.

Σύμφωνα με το BBC, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν από καθαρή τύχη, καθώς όλα δείχνουν ότι ο μηχανισμός δεν εξερράγη πλήρως, γεγονός που θα είχε προκαλέσει λουτρό αίματος.

Εκατοντάδες αστυνομικοί και μέλη της αντιτρομοκρατικής έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή στο σημείο πραγματοποιώντας εξονυχιστικές έρευνες, με τη συνδρομή και της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI5.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται με άκρα μυστικότητα με τις αρχές να δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο, όπως συνέβη και στα προηγούμενα τρομοκρατικά χτυπήματα επί βρετανικού εδάφους. Ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής σε επίσημη ενημέρωση αρνήθηκε να απαντήσει αν οι αρχές έχουν εικόνα για το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση ή αν έχει υπάρξει κάποια σύλληψη για το συμβάν.

Επικράτησε πανικός

Δραματικές είναι οι μαρτυρίες επιβατών του τρένου για τις δραματικές στιγμές μετά την έκρηξη. Οπως αναφέρουν αμέσως μετά την έκρηξη σημειώθηκε φωτιά η οποία γρήγορα επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα βαγόνια.

Αρκετοί άνθρωποι υπέστησαν εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα, ενώ άλλοι ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν. Πολλοί από τους επιβάτες του τρένου εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Οι πιο ψύχραιμοι ωστόσο και όσοι δεν κινδύνευαν άμεσα έσπευσαν να βγάλουν φωτογραφίες με τα κινητά τους και να κάνουν αναρτήσεις στα social media. Οι μαρτυρίες τους ήταν συγκλονιστικές:

“Επέβαινα στο δεύτερο βαγόνι από το τέλος. Άκουσα έναν ήχο ανάφλεξης. Σήκωσα το κεφάλι μου και είδα ολόκληρο το βαγόνι τυλιγμένο στις φλόγες και οι φλόγες να με πλησιάζουν”, δήλωσε στο Reuters ο Όλα Φαγιανκίνου, επιβάτης του τρένου.

“Πολλοί επιβάτες είχαν ποδοπατηθεί. Υπήρχαν διάσπαρτα κινητά, καπέλα, τσάντες και όταν γύρισα να κοιτάξω πίσω μου είδα φλόγες να βγαίνουν από μια σακούλα…”

Έξω από τον σταθμό μια γυναίκα καθόταν στο πεζοδρόμιο με τυλιγμένο το πόδι της με γάζες και δίπλα της περιπολούσαν ένοπλοι αστυνομικοί. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι είδε μια γυναίκα να απομακρύνεται με φορείο και τα πόδια της να είναι τυλιγμένα με ισοθερμική κουβέρτα.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε: “Ήταν ο καθένας για τον εαυτό του, ο κόσμος είχε πανικοβληθεί, πατούσε ο ένας πάνω από τον άλλον.

Μια γυναίκα είχε άσχημα εγκαύματα στα πόδια της, ήταν πολύ σοκαριστικό. Η γυναίκα την οποία συνόδευα ποδοπατήθηκε. Γινόταν χαμός”.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα