Ηλεία

«Ήθελε να μας σκοτώσει…» – Παράσταση πολιτικής αγωγής από τον γιο του θύματος στα Άσπρα Σπίτια για το φονικό

Παράσταση πολιτικής αγωγής δηλώθηκε χθες από τον Φώτιο Βέργο του Αναστασίου, γιό του τραγικού θύματος της εγκληματικής ενέργειας που έλαβε χώρα σε αγροτική περιοχή στα Άσπρα Σπίτια Αρχαίας Ολυμπίας την 30η-3-2020.

Συντετριμμένος από το θάνατο του πατέρα του και με έκδηλη αγωνία για την πορεία της υγείας της μητέρας του, εμφανίστηκε ενώπιον της κας Ανακρίτριας Ηλείας με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Γεώργιο Κονταξή και ζήτησε τη διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω διερεύνηση του στυγερού αυτού εγκλήματος.

Για τον άτυχο γιό είναι ξεκάθαρο ότι ο δράστης είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση όχι μόνο για τους γονείς του αλλά και για τον ίδιο. Έλαβε αντίγραφα της δικογραφίας και η υπόθεση θα συνεχίσει την ανακριτική της πορεία.

Τι δηλώνει  ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Κονταξής

«Η κατά συρροή εγκληματική συμπεριφορά του κατηγορουμένου ήταν απολύτως σχεδιασμένη και καταφανώς προμελετημένη. Έδρασε εκ προθέσεως, ευρισκόμενος σε ανατριχιαστικά ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο δράστης είχε στήσει με το κυνηγετικό του όπλο ένα αποτρόπαιο καρτέρι θανάτου και για τα τρία μέλη της οικογένειας Βέργου. Ευτυχώς βέβαια, ο γιος καθυστέρησε λίγο και δεν έφτασε μαζί με τους γονείς του στο μοιραίο σημείο. Ο κατηγορούμενος εκδήλωσε την εγκληματική μανία του αρχικά εναντίον του 77χρονου άνδρα και της 71χρονης συζύγου του πυροβολώντας δύο φορές τον καθένα. Ο 77χρονος σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρότατα. Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα κι όταν αποχωρεί από το σημείο με το όχημα των θυμάτων, εμμένει στην ανθρωποκτόνο πρόθεσή του και προσπαθώντας να ολοκληρώσει το φρικιαστικό του έργο, στρέφει το όπλο του και εναντίον του γιου, που εκείνη τη στιγμή κατευθύνεται οδηγώντας τον γεωργικό ελκυστήρα του για να συναντήσει τους γονείς του. Και μόνο όταν ο γιος, προσπαθώντας να σωθεί, εμβολίζει το όχημα που οδηγούσε ο δράστης, αυτός πέφτει στο έδαφος και δεν ολοκληρώνει και την τελευταία πράξη του. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δράστης γέμισε το όπλο του τρεις φορές!!

Ως πληρεξούσιος δικηγόρος της πολιτικής αγωγής θα συνδράμω, ώστε να αποδοθεί εκείνη η συνολική ποινή που μπορεί να αποδώσει με ακρίβεια το μέγεθος αυτών των εγκλημάτων. Τέτοια στυγερά εγκλήματα ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής, πλήττουν τη μοναδική αξία της ανθρώπινης ζωής και παραλύουν ηθικά όλη την κοινωνία. Είναι αδύνατο να συμβιβαστούμε με τέτοιες ειδεχθείς συμπεριφορές. Η οικογένεια των θυμάτων είναι σίγουρη ότι η δικαιοσύνη θα δώσει την οργανωμένη απάντησή της που αρμόζει σε ανάλογες κακουργηματικές πράξεις».

Η κατά συρροή εγκληματική συμπεριφορά του κατηγορουμένου ήταν απολύτως σχεδιασμένη και καταφανώς προμελετημένη. Έδρασε εκ προθέσεως, ευρισκόμενος σε ανατριχιαστικά ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο δράστης είχε στήσει με το κυνηγετικό του όπλο ένα αποτρόπαιο καρτέρι θανάτου και για τα τρία μέλη της οικογένειας Βέργου, αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Κονταξής.

Όλη η επικαιρότητα