Πολιτική

Ήττα Καμμένου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ

Ακούστε το άρθρο

Ζήτησε εξουσιοδότηση για να παραιτηθούν οι υπουργοί που είναι μέλη και βουλευτές των ΑΝΕΛ και να άρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση αλλά δεν την έλαβεΆγνωστο πότε θα γίνει η συνάντηση Καμμένου-Τσίπρα.

Την εξουσιοδότηση των βουλευτών του ότι συμφωνούν να αποχωρήσουν οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ υπουργοί άροντας ταυτοχρόνως την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση επιχείρησε να αποσπάσει ο Πάνος Καμμένος από τους συμμετέχοντες στην διευρυμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων απ’ όπου συνεδρίαζε μόνο η βουλευτής Α’ Αθηνών Έλενα Κουντουρά.

Οι παριστάμενοι υφυπουργοί, βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ δεν έδωσαν την εξουσιοδότησή τους στον Πάνο Καμμένο να «διατάξει» την παραίτησή τους από την κυβέρνηση όταν (και αν) η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει προς κύρωση στη Βουλή, κατηγορώντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι ευθύνεται γιατί με τους χειρισμούς του οδήγησε το κόμμα σε στρατηγικό αδιέξοδο.

Με την άποψη του Πάνου Καμμένου στοιχήθηκαν μόνο η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης. Η πλειονότητα των υπολοίπων παρισταμένων δηλαδή ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης, οι βουλευτές Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις και ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης (δεν είναι βουλευτής) ετάχθησαν υπέρ της άποψης να επαναληφθεί η συνεδρίαση της διευρυμένης ομάδας των ΑΝΕΛ τις επόμενες ημέρες με τη συμμετοχή της της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, της υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη και των υπολοίπων βασικών στελεχών που απουσίαζαν από τη σημερινή σύναξη.

Πλην της κυρίας Κόλλια-Τσαρουχά και του κ. Κατσίκη που ευθυγραμμίστηκαν με τις απόψεις του Πάνου Καμμένου, τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ που συμμετείχαν στη συζήτηση εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για τους χειρισμούς του προέδρου των ΑΝΕΛ και ζήτησαν ξεκάθαρα να είναι παρόντες όλοι οι βουλευτές προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη συμμετοχή ή όχι στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Η πλειοψηφία των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ τάχθηκαν με σαφήνεια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στα Σκόπια για την αναθεώρηση του συντάγματος στη γειτονική χώρα. Αναμένοντας τις αποφάσεις των Σκοπιανών, δηλαδή την οριστική έγκριση ή απόρριψη της συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά τους, ο κ. Καμμένος είπε ότι αναβάλει και την προγραμματισμένη για σήμερα τηλεοπτική συνέντευξή του στο Star.

Όλη η επικαιρότητα