Κόσμος

Jamie Oliver: Πωλούσε κρέατα με… περιττώματα ποντικών!

e5d3281f2180f0cbba897b8801e7131b.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας βρετανικά ΜΜΕ, σχετικά με το «Barbecoa», το κρεοπωλείο του διάσημου σεφ, Jamie Oliver, στο κεντρικό Λονδίνο.

Ελεγκτές της δημόσιας υγείας της Βρετανίας δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν σε έλεγχο που έκαναν στο «Barbecoa» τον Ιανουάριο συνάντησαν άθλιες συνθήκες υγιεινής.

«Έντονη παρουσία» περιττωμάτων ποντικών, μούχλα στα σφάγια και βρώμικος εξοπλισμός, είναι μερικά από τα ευρήματα των ελεγκτών που βαθμολόγησαν το εν λόγω κρεοπωλείο με σκορ ένα στα πέντε. 

Το «Barbecoa» βρίσκεται κοντά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου και τροφοδοτεί με κρέατα και αλλαντικά το πανάκριβο εστιατόριο του σεφ που βρίσκεται στον ακριβώς επάνω όροφο. Οι επιθεωρητές, μάλιστα, βρήκαν διάφορα προϊόντα με βάση τους το γκουρμέ κρέας που είχαν λήξει, αλλά παρόλα αυτά ήταν διαθέσιμα προς πώληση και κατανάλωση!

Το φύλλο αξιολόγησής τους, ακόμη, περιελάμβανε βρώμικες λαβές στις πόρτες των ψυγείων, κακό φωτισμό, ανεπαρκείς εγκαταστάσεις πλυσίματος και μη εκπαιδευμένο προσωπικό, αλλά και κατεστραμμένα δάπεδα. 

«Μετά την περιβαλλοντική υγειονομική επιθεώρηση τον Ιανουάριο λάβαμε την άμεση απόφαση να κλείσουμε οικειοθελώς το κρεοπωλείο για αρκετές ώρες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που ανέκυψαν. Ανοίξαμε μέσα σε 24 ώρες και οι αξιωματούχοι σημείωσαν τις βελτιώσεις που έγιναν. Ζητήματα, όπως το συγκεκριμένο, είναι εξαιρετικά σπάνια στο Restaurant Group JO και αντιμετωπίζονται με μέγιστη σοβαρότητα», αναφέρει ανακοίνωση της ομάδας του Jamie Oliver για το συμβάν.

Όλη η επικαιρότητα