Ελλάδα

Jonathan Galindo: Καταγγελίες και στην Ελλάδα για το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι!

Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει και στην Ελλάδα το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι ”Jonathan Galindo”, το οποίο είναι μετεξέλιξη της περιβόητης «Μπλε Φάλαινας», και ωθεί τα παιδιά στην αυτοκτονία!

Το παιχνίδι έχει challenges (προκλήσεις), που καλούνται να ολοκληρώσουν τα παιδιά, τα οποία, στο τελικό στάδιο, μπορεί να οδηγηθούν ακόμη και στην αυτοκτονία, όπως είπε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυρβερνοασφάλειας (CSII), Μανώλης Σφακιανάκης, εφιστώντας την προσοχή των γονέων.

Άτομα ντυμένα σαν τον Γκούφι προσεγγίζουν παιδιά, μέσω chat στο Ίντερνετ (όπως για παράδειγμα σε πλατφόρμες παιχνιδιών) και τα υποβάλλουν σε προκλήσεις. Τα παιδιά καλούνται να κάνουν επικίνδυνα πράγματα, όπως να ξυπνούν το βράδυ και να βγάζουν μια φωτογραφία από την άκρη της ταράτσας τους, να βλέπουν τρομακτικά βίντεο ή να χαράσσουν κάποιο σημείο του σώματός τους με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο.

Μια μητέρα ενός 8χρονου παιδιού μίλησε στο STAR και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», περιγράφοντας πώς ο γιος της παραλίγο να πέσει στα διαδικτυακά δίχτυα αυτού του παιχνιδιού, όταν φίλος του προσπάθησε να τον μυήσει. Ο φίλος του 8χρονου έπαιζε με τον 14χρονο αδερφό του.

Ο κ. Σφακιανάκης εξήγησε πως άγνωστοι παρουσιάζονται στα τσατ και προσεγγίζουν τα παιδιά στα ελληνικά. Στη συνέχεια θέτουν προκλήσεις, με την επικινδυνότητα να αυξάνεται σταδιακά.

Όπως είπε, μάλιστα, έχει στα χέρια του καταγγελία, που μπορεί να δώσει στον εισαγγελέα, προκειμένου να αποκαλυφθεί ο πρώτος Έλληνας Jonathan Galindo!

Δείτε το βίντεο εδώ

Όλη η επικαιρότητα