Αχαϊα Ηλεία Πολιτική

Κ. Καραμανλής: Τέσσερα κυβερνητικά βήματα διασφαλίζουν τον αυτοκινητόδρομο

Δεν είμαστε πολιτικοί αγιοβασίληδες, ούτε ήρθα να σας πω ότι όλα είναι εύκολα και να υποσχεθώ τα πάντα στους πάντες. Ήρθα να σας παρουσιάσω ένα ρεαλιστικό πλάνο μέσα από τον δύσκολο δρόμο της πραγματικότητας που θα οδηγήσει όμως στο τέλος στην υλοιποίηση δύο εμβληματικών και αναπτυξιακών για την περιφέρεια έργων.

Με τα λόγια αυτά ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής παρουσίασε κατά την ομιλία του στο 8ο REGIONAL GROWTH CONFERENCE 2020, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss στην Πάτρα, τις προτάσεις του Υπουργείου για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου, αλλά και την πρόταση για τη διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής, με μερική υπογειοποίηση, εντός της πόλης της Πάτρας.

Να ολοκληρωθεί το 2023

Το κυβερνητικό πλάνο για ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου μέχρι το 2023 παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής κατά την ομιλία του αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα από την πλευρά του Υπουργείου, εξαπέλυσε επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το ζήτημα της κατασκευής του δρόμου με τις γνωστές κατατμήσεις, ενώ επίσης ο Υπουργός δεσμεύτηκε και για μία σειρά παρεμβάσεων στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο για την άρση της επικινδυνότητας σε πολλά σημεία, στις αρχές του 2021. «Όσα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε επί 4,5 χρόνια, τα κάναμε εμείς σε ένα. Συντονισμένα και υπεύθυνα. Ώστε το έργο να γίνει πραγματικότητα», επισήμανε ο κ. Καραμανλής απαριθμώντας τις 4 ουσιαστικές ενέργειες της Κυβέρνησης. «Πήραμε τη μόνη υπεύθυνη πολιτική απόφαση για την οποία είχαμε δεσμευθεί και προεκλογικά και οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν.

Κάναμε 4 πράγματα: Ένα. Βάλαμε τέλος στο αδιέξοδο της κατάτμησης σε 8 κομμάτια. Δύο. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του έργου. Ηρθαμε σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πετύχαμε την αλλαγή της στάσης της ως προς τη χρηματοδότηση του έργου αν χρειαστεί πέραν του 2023, δηλ. στη νέα προγραμματική περίοδο, ως έργο phasing. Τρία. Ηρθαμε σε συμφωνία με τον παραχωρησιούχο για ένταξη του έργου στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού και έχουμε ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες με τις αρμόδιες επιτροπές της Ε.Ε. Και τέσσερα.

Επειδή οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο και έχουν δίκιο. Για το ενδιάμεσο διάστημα, και με δεδομένη την επικίνδυνη κατάσταση σε πολλά σημεία του υπάρχοντος οδικού δικτύου, τα πολλά θανατηφόρα τροχαία και το πολύ μεγάλο τίμημα που πληρώνουμε σε ανθρώπινες ζωές στο Πάτρα- Πύργος, προχωράμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις οδικής ασφαλείας, ύψους 25 εκατ.. Αυτή είναι η αλήθεια» επισήμανε ο κ. Καραμανλής.

Το σχέδιο για το τρένο

Το σχέδιο της κυβέρνησης, για τη νέα σύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή της Πάτρας, παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών τονίζοντας ότι με τη μερική υπογειοποίηση, σε μήκος άνω των 5 χιλιομέτρων, στον πυκνό αστικό ιστό και τις αναπλάσεις που θα γίνουν, απελευθερώνονται χώροι και η Πάτρα αποδίδεται ξανά στους πολίτες. Ο κ. Καραμανλής επισήμανε, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, ήρθε και έταξε ένα φαραωνικό έργο, που ούτε μπορούσε να υλοποιήσει, ούτε το χρειάζεται πραγματικά η πόλη. Εξήγησε ότι η πλήρης υπογειοποίηση της γραμμής, με τους πανάκριβους σταθμούς μέσα στην πόλη, θα είχε τεράστιες τεχνικές δυσκολίες, υπερβολικά υψηλό κόστος, θα καταργούσε τον Προαστιακό και το κυριότερο, δεν θα μπορούσε ποτέ να χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε..

Όλη η επικαιρότητα