Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Θα βρούμε τις απαραίτητες πλειοψηφίες για την ενέργεια

Τη σημασία για μια οριστική απόφαση για το ζήτημα του κόστους της ενέργειας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες
Ακούστε το άρθρο

Τη σημασία για μια οριστική απόφαση για το ζήτημα του κόστους της ενέργειας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

“Θα επανέλθουμε στο ζήτημα του κόστους της ενέργειας και ελπίζω ότι μετά από πολλούς μήνες διαβουλεύσεων θα μπορέσουμε είτε σήμερα, είτε το αργότερο την επόμενη Δευτέρα στο Συμβούλιο Θεσμών να οριστικοποιήσουμε τις αποφάσεις μας. Είμαστε κοντά στο να μπορέσουμε να επιβάλουμε ένα ανώτατο πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Η επιχειρηματολογία μας πια είναι γνωστή σε όλα τα κράτη μέλη και θεωρώ ότι με τον ένα ή τον άλλο αυτό τρόπο θα βρούμε τις απαραίτητες πλειοψηφίες προκειμένου να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση” τόνισε ο πρωθυπουργός.

“Είναι απολύτως απαραίτητο η Ευρώπη να στείλει επιτέλους ένα ξεκάθαρο σήμα στις αγορές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από πλευράς Ρωσίας. Πρέπει να στηρίξουμε σήμερα τους καταναλωτές μας, τις επιχειρήσεις μας, τα νοικοκυριά μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα ακρίβειας προϊόν του πολέμου και της άδικης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία” δήλωσε και πρόσθεσε:

“Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να λαμβάνει όλα τα μέτρα προκειμένου να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Θέλω να θυμίσω ότι μόνο μέσα στο μήνα Δεκέμβριο θα εκταμιευθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό 900 εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, αλλά και τους συμπολίτες μας που δικαιούνται επίδομα στήριξης για τις αγορές του πετρελαίου θέρμανσης.

Και βέβαια αυτό σε συνδυασμό με μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες, όπως το καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο τώρα αποκτά και χριστουγεννιάτικη διάσταση, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί προσπαθεί να περιορίσει τις επιπτώσεις της εισαγόμενης ακρίβειας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθούμε να κινούμαστε αφήνοντας πίσω τις άναρθρες κραυγές της αντιπολίτευσης και στηρίζοντας στο μέτρο του εφικτού νοικοκυριά και επιχειρήσεις“.

Όλη η επικαιρότητα