Πολιτική

Κ. Νικολάκου: Κύριε Νίκα δεν είστε …Μονάρχης, είστε Περιφερειάρχης!

Ακούστε το άρθρο

Σε πολιτική παραζάλη φαίνεται ότι βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, καθώς απροκάλυπτα επιχειρεί να παρακάμψει το ανώτερο πολιτικό θεσμικό όργανο της Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Συμβούλιο, για την πολύ αρνητική εξέλιξη σχετικά με την εξαίρεση όλων των πόλεων της Πελοποννήσου από την έλευση τoυ φυσικού αερίου.

Ο κ. Νίκας, ο οποίος μέχρι την περασμένη Τρίτη δήλωνε στο Περιφερειακό Συμβούλιο «άγνοια για τις εξελίξεις», συναντήθηκε την Παρασκευή με εκπροσώπους των διοικήσεων της ΔΕΔΑ και της ΡΑΕ και αντί να ζητήσει την άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως οφείλει εκ του θεσμικού του ρόλου, επέλεξε να παραχωρήσει την Δευτέρα συνέντευξη τύπου για να μας «ενημερώσει», για το αποτέλεσμα των επαφών του στην Αθήνα!

Πλέον, είναι προφανές σε όλους ότι ο κ. Νίκας έχει μπερδέψει το ρόλο που του έχουν αναθέσει οι πολίτες με το ρόλο που ο ίδιος επιθυμεί να έχει.

Πλέον, είναι εμφανές σε όλους ότι ο κ. Νίκας απαξιώνει τον θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου αγνοώντας τις αποφάσεις του, προσπαθώντας παράλληλα να ακυρώσει το θεσμικό ρόλο των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Κύριε Νίκα οφείλετε να ενημερώνετε και να λογοδοτείτε στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι δεν είστε …Μονάρχης αλλά Περιφερειάρχης.

ΥΓ1. Η προσπάθεια του κ. Νίκα να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών τους την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και την Κυβέρνηση, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, επιλέγοντας να συναντηθεί με διορισμένες διοικήσεις και όχι με τα πολιτικά πρόσωπα, μας δημιουργεί υποψίες και μας προβληματίζει ιδιαίτερα.

ΥΓ2. Ελπίζουμε κ. Νίκα να μην αιφνιδιαστείτε το ίδιο σχετικά με το ζήτημα των προσφύγων-μεταναστών στην Πελοπόννησο.

          Για την Παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου»

                                   H  Περιφερειακή Σύμβουλος

                                       Κωνσταντίνα Νικολάκου

Όλη η επικαιρότητα