Ηλεία

Κ. Νικολούτσος: “Επιμελητήριο ανοιχτό στην κοινωνία με αξιοπιστία, συνέπεια και ευθύνη”

Ακούστε το άρθρο

Επιστρατεύσαμε τις δυνάμεις μας για να διαμορφώσουμε ένα Επιμελητήριο δραστήριο και ανοικτό, με βήμα προς όλα τα μέλη, καταγράφοντας διαρκώς τα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία και υποστηρίξαμε με σθένος και συγκεκριμένα επιχειρήματα.

.  Εκσυγχρονίσαμε πλήρως τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας , και τις ανανεώνουμε διαρκώς, πλήρως εναρμονισμένες με τις τελευταίες εξελίξεις & απαιτήσεις των νομοθετικών διατάξεων (ΓΕΜΗ, Ψηφιακή υπογραφήκτλ.)

.  Αναβαθμίσαμε την ιστοσελίδα μας , παρέχοντας σε ένα σύγχρονο διαδικτυακό εργαλείο που παρέχει νέους και αποδοτικούς τρόπους επικοινωνίας.

.  Δημιουργήσαμε την υπηρεσία σύμβουλος του επιχειρηματία και μπορέσαμε έτσι να απαντάμε σε ειδικές ερωτήσεις και στα προβλήματα των μελών μας, με τη βοήθεια εξειδικευμένων λογιστών, φοροτεχνικών, δικηγόρων και άλλων ειδικών.

.  Προσφέραμε με την υποδομή του επιμελητηρίου δωρεάν υπηρεσίες προβολής και πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου (eshop) , σε όλες τις επιχειρήσεις του νομού που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον.

.  Με κεντρικό γνώμονα την διαρκή προσπάθειά μας για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και την ολοκληρωμένη και άμεση ενημέρωση, δημιουργήσαμε και καθιερώσαμε την τακτική  αποστολή Newsletters  σε επίκαιρα θέματα & νόμους.

.  Αναβαθμίσαμε και αξιοποιήσαμε πλήρως τις δυνατότητες της αναπτυξιακής μας εταιρίας που ανέλαβε και υλοποίησε 9 σημαντικά έργα με απόλυτη διαφάνεια , και εξελίχθηκε σε ένα αξιόπιστο εργαλείο πληροφόρησης και υποστήριξης των μελών .

.  Σταθήκαμε δίπλα στον επιχειρηματία από την πρώτη στιγμή , παρέχοντάς του αξιόπιστες πληροφορίες για την ύπαρξη και υλοποίηση επιχορηγούμενων έργων και στοιχειοθετήσαμε παρεμβάσεις για την διεκδίκηση  δίκαιων αιτημάτων.

.  Αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα επιδοτούμενα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης,επιμορφώνοντας με χρηματοδότηση 451 ωφελούμενους , στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες .

.  Δώσαμε την δυνατότητα δημιουργίας Μεταπτυχιακού Τμήματος για την Διοίκηση Επιχειρήσεων στις εγκαταστάσεις μας ,

. Εφαρμόσαμε το Διπλογραφικό Λογιστικό Σύστημα και ορίσαμε ορκωτούς λογιστές για τον έλεγχο και την διαφάνεια των συναλλαγών μας .

. Με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής μας εταιρείας,  καταθέσαμε με δικά μας μέσα και χωρίς επιπλέον κόστος πάνω από 40 επενδυτικές προτάσεις σε διεθνή συγχρηματοδοτούμενα έργα και στους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς.

. Συμμετείχαμε στις σημαντικότερες εκθέσεις είτε περιφερειακές είτε πανελλήνιες για να προβάλλουμε τις τοπικές μας επιχειρήσεις, αποσκοπώντας στην προβολή και διαφήμιση των προϊόντων τους , και στην προσέλκυση νέων πελατών πέρα από τα όρια του Νομού (ΔΕΘ, FOODEXPO, κτλ).

. Επιμεληθήκαμε για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων της Ηλείας σε Διεθνείς Εκθέσεις του εξωτερικού , και με ένα μικρό κόστος είχαν την δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους σε τεράστιες εκθέσεις όπως η ANUGA (η μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στον κόσμο),

. Πρωτοστατήσαμε στον αγώνα για την ουσιαστική αντιμετώπιση των θεμάτων σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και το κόστος για την ΑΕΠΙ

. Χρηματοδοτήσαμε και συμβάλλαμε για την εκπόνηση μελετών για την οικονομική και την τουριστική ανάπτυξητου νομού

. Διοργανώσαμε αναπτυξιακά συνέδρια, με τη συμμετοχή αρμόδιων πολιτικών , προσωπικοτήτων από το εξωτερικό, διακεκριμένων πανεπιστημιακών, στελεχών της ευρωπαϊκής ένωσης, εκπροσώπους δήμων και περιφερειών, εκπροσώπους εταιριών επενδύσεων και ερευνητικών κέντρων. (1η Συνάντηση FORA των Επιμελητηρίων , των Πόλεων & Πανεπιστημίων Αδριατικής και Ιονίου)

. Με πρωτοβουλίες μας έγινε στην Ηλεία η παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ ,από τον ίδιο τον Υπουργό κ.Χαρίτση , ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα μας , δίνοντας την δυνατότητα σε ανοιχτό διάλογο αλλά και κατ ιδίαν επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού μας

.  Πραγματοποιήσαμε συνεργασίες με τοπικούς φορείς και Συλλόγους και υποστηρίξαμε διάφορες εκδηλώσεις, που είχαν και έχουν πάντοτε σκοπό την μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας, αποφέροντας πολλαπλά οφέλη για τις επιχειρήσεις-μέλη μας (κερνάμε Ελλάδα , Λευκή Νύχτα , κτλ)

. Προωθήσαμε προτάσεις και κάναμε παρεμβάσεις στα σοβαρά προβλήματα των επαγγελματιών μελών μας, όπως το θέμα των εισφορών του Ο.Α.Ε.Ε., τα πυρόπληκτα και κόκκινα δάνεια, τη συμμετοχή στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, την παράταση εξόφλησης υποχρεώσεων από επιχειρήσεις που επλήγησαν από καιρικά φαινόμενα και λοιπά φορολογικά και χρηματοοικονομικά θέματα.

. Επικεντρωθήκαμε με στοιχειοθετημένες προτάσεις για την διεκδίκηση των μεγάλων θεμάτων του Νομού όπως η Ολυμπία και Ιόνια Οδός , ο Σιδηρόδρομος, τα Λιμάνια, τα ανώτερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα κ.λπ.).

. Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ηλείας, ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα σε Διεθνείς Οργανισμούς και FORA, στα οποίαδεν συμμετείχε ως απλός επισκέπτης , αλλά ως εισηγητής προωθώντας τα θέματα για την ενδυνάμωση της Επιχειρηματικότητας των χώρων μελών της Μεσογείου και της Αδριατικής.

. Το Επιμελητήριο Ηλείας παρίσταται στο κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων, των σημαντικότερων διεθνών ενώσεων, όπως το FORUM ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ της ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ, η ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ (ASCAME), το  EUROCHAMBERS , ενώ άκρως σημαντική είναι,  η πρόσφατη ανάληψη από το Επιμελητήριο Ηλείας, της Προεδρίας της επιτροπής Νεανικής Επιχειρηματικότητας της Ένωση των Μεσογειακών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων που θα συνδράμει τα μέγιστα για την αναπτυξιακή προβολή και υποβοήθηση της περιοχής μας .Δίνοντας την δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να απορροφήσουν πόρους από τα Διεθνή Επενδυτικά Ταμεία ,και να πραγματοποιηθούν επενδύσεις στην περιοχή.

. Σε όλα τα έτη της προεδρίας μας , η αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηλείας ήταν πάντα ανοικτή και προσιτή, σε δεκάδες πολιτιστικούς, θεσμικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής για να πραγματοποιήσουν την δικής τους εκδήλωση, παρέχοντας δωρεάν τις υποδομές και την τεχνογνωσία μας , και συμβάλαμε ώστε να πραγματοποιηθεί ημερίδα με αντικείμενο του ενδιαφέροντός τους και αναγνωρισμένους προσκεκλημένους (πχ. Διοικητής & Υποδιοικητής της Τράπεζας Ελλάδας, πρόεδρος ΕΤΕΑΝ, κτλ) .

Όλη η επικαιρότητα