ΕΠΣ Ηλείας

Κ. Ντάβαρης (Πρόεδρος Πανηλειακού): «Η ΕΠΣΗ μας ζητάει 500€ παράβολο γραμματειακής υποστήριξης που δεν πρέπει να δώσουμε»!

«Αν η ΕΠΣ Ηλείας θέλει χρήματα, να πάει να ζητήσει από την Πολιτεία και όχι να τα αντλεί από το υστέρημα και τον ιδρώτα των παραγόντων, οι οποίοι κάνουν τον αγώνα τους για να κρατήσουν το ποδόσφαιρο ζωντανό», δηλώνει μεταξύ άλλων ο κ. Ντάβαρης.
Ακούστε το άρθρο

«Πηγαίνοντας στην ΕΠΣΗ, προκειμένου να συμπληρώσω την κατάθεση του φακέλου συμμετοχής του Πανηλειακού στη Γ΄ Εθνική, διαπίστωσα ότι παρότι η ομάδα μου έχει τακτοποιήσει τις οφειλές της προς την ΕΠΣ Ηλείας, για να πάρει βεβαίωση ότι δεν οφείλει στην διοργανώτρια, πρέπει να καταβάλλει και ένα ποσό 500€, παράβολο γραμματειακής υποστήριξης.

Είναι παράλογο αυτό το οποίο μας ζητάει η ΕΠΣ Ηλείας και σε καμία άλλη ΕΠΣ δεν υπάρχει. Ο σύλλογος ενώ είναι τακτοποιημένος και δεν έχει οφειλές στην ΕΠΣΗ, πρέπει να καταβάλλει και ένα παράβολο γραμματειακής υποστήριξης, ύψους 500€.

Και ρωτάω, πώς γίνεται να μην μπορούμε να πάρουμε βεβαίωση μη οφειλής, όταν δεν οφείλουμε τίποτα. Αυτό, θα μπορούσε να γίνει του χρόνου, αν και εφόσον δεν πληρώναμε αυτό το ετήσιο παράβολο. Το οποίο και πάλι είναι παράλογο, διότι η αλληλογραφία με την ΕΠΟ γίνεται δια μέσου των σωματείων απευθείας, ενώ από φέτος και τα δελτία, εκδίδονται ηλεκτρονικά, άρα δεν χρειάζεται η παραμικρή εμπλοκή της ΕΠΣΗ.

Ακόμα και να θέλαμε να πάμε στην ΕΠΣΗ να εκδώσουμε δελτία, η ΕΠΟ δεν τα δέχεται και ο μόνος τρόπος για να εκδοθούν είναι να το κάνουμε εμείς, μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή της Ομοσπονδίας. Κατά συνέπεια, αυτά τα 500€, δεν έχει κανένα δικαίωμα να τα κρατάει η ΕΠΣ Ηλείας από τις ομάδες.

Αν η ΕΠΣ Ηλείας θέλει χρήματα, να πάει να ζητήσει από την Πολιτεία και όχι να τα αντλεί από το υστέρημα και τον ιδρώτα των παραγόντων, οι οποίοι κάνουν τον αγώνα τους για να κρατήσουν το ποδόσφαιρο ζωντανό. Πριν από μερικά χρόνια, η ΕΠΣ Ηλείας είχε στη δύναμή της πάνω από ενενήντα σωματεία, κάποτε αν θυμάμαι καλά είχαν φτάσει ενενήντα έξι. Και σήμερα, είναι ζήτημα αν υπάρχουν τα μισά. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».

Όλη η επικαιρότητα