Μπάσκετ

Κ. Τσιχλιάς στην «Πατρίς Σπορ»: «Έδωσα την μπάλα στον Καμπούρη!»

Συμπληρώθηκαν 33 ολόκληρα χρόνια από το αλησμόνητο βράδυ της 14ης Ιουνίου του 1987. Τότε που η Εθνική Ελλάδος του Γκάλη και του Γιαννάκη αναμετρήθηκε με το… αδύνατο και κατάφερε να θριαμβεύσει. Ελλάδα – Σοβιετική Ένωση 103-101 έγραψε η ιστορία στην πρώτη τεράστια επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού που έβγαλε τους Έλληνες στους δρόμους.

Ο Κώστας Τσιχλιάς, διαχρονικός λάτρης του αθλητισμού που τελευταία χρόνια προσφέρει στο ηλειακό ποδόσφαιρο μέσα από τον φωτογραφικό του φακό, είχε την τύχη να βρεθεί στον μεγάλο τελικό και μέσω της «Πατρίς σπορ» θυμάται την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο ΣΕΦ αλλά και ένα περιστατικό με τον «χρυσό» σκόρερ των δυο βολών, Αργύρη Καμπούρη.

«Μου είχε βρει το εισιτήριο ο Τάσο Τζαβέλλας, Διοικητής της Κτηματικής Τράπεζας τότε, και είχαμε πάει στο γήπεδο με αυτόν και την σύζυγό του. Καθόμασταν στην δεύτερη σειρά του ΣΕΦ και θυμάμαι λίγο πριν το τέλος, η μπάλα βγήκε άουτ και ήρθε στα χέρια μου! Την έπιασα και την έδωσα στον Καμπούρη που λίγο αργότερα σκόραρε τις βολές με τις οποίες νικήσαμε! Ήταν έναν φοβερό παιχνίδι, κόντρα σε μεγαθήρια! Μας βγήκε η ψυχή μέχρι να κερδίσουμε ωστόσο οι δικοί μας το πίστευαν! Θυμάμαι τον Γιαννάκη, πριν καν τελειώσει το ματς να φεύγει από το γήπεδο, να πάει να πάει να πάρει τα δάφνινα στεφάνια. Μεγάλες στιγμές που δεν ξεχνιούνται με τίποτα!»

To συλλεκτικό πλέον εισιτήριο με το οποίο ο Κώστας Τσιχλιάς παρακολούθησε τον ιστορικό τελικό κόντρα στην Σοβιετική Ένωση

Όλη η επικαιρότητα