Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Κ. Τζαβάρας: «Κυβέρνηση και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ»

Ακούστε το άρθρο

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπροσώπος της ΝΔ και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας σχετικά με το σχέδιο Γαβρόγλου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών και για το μέλλον του τμήματος ΤΕΙ του Πύργου.

Τα πρόσφατα μυστικά διαβούλια του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου με τους Ηλείους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος, στόχευαν την εξαφάνιση του Πύργου από τον ακαδημαϊκό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας. Τελικά πέτυχαν τον στόχο τους απολύτως. Δοξάστε τους (!). Όλες οι τριτοβάθμιες σχολές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που μέχρι σήμερα λειτουργούν στον Πύργο κλείνουν. Αυτό προβλέπει η διάταξη του άρθρου 34, παρ. 1 και 3 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που καταθέτει στη Βουλή  ο κ. Γαβρόγλου (με τίτλο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις») και θα το ψηφίσουν εντός των ημερών οι Ηλείοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που ως «αγανακτισμένοι» διερρήγνυαν πριν από μερικά χρόνια τα ιμάτια τους για την εκπαιδευτική υποβάθμιση του Πύργου επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Σήμερα όμως, με τις διατάξεις του δικού τους νομοσχεδίου, που σαφώς ορίζει ότι από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 παύουν να λειτουργούν οι σχολές ΤΕΙ που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν στον Πύργο, εξαφανίζουν κάθε μορφή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη πόλη μας.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση Σαμαρά με το σχέδιο «Αθηνά» το 2013, το οποίο τότε λυσσαλέα πολέμησαν οι Ηλείοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ίδρυσε και μέχρι σήμερα λειτουργούσε στον Πύργο το Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων, με 3 κατευθύνσεις: Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Μουσειολογία και Επικοινωνία Πολιτιστικών Μονάδων. Το τμήμα αυτό επέτυχε να προσελκύσει πληθώρα φοιτητών, των οποίων ο αριθμός σήμερα ανέρχεται σε 1700 και έχει προοπτική μεγέθυνσης που δεν πρέπει να ανακοπεί, όπως δηλώνει η πρόεδρος του Τμήματος και όπως επιβεβαιώνουν με δηλώσεις τους αντίστοιχα εκπρόσωποι τουριστικών επαγγελμάτων και επιχειρήσεων της Ηλείας.Δυστυχώς όμως σήμερα άλλες οι βουλές των κοινών θνητών της Ηλείας και άλλα ο κ. Γαβρόγλου και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προστάζουν: Οι σχολές αυτές θα φύγουν από τον Πύργο, θα μετατραπούν σε πανεπιστημιακές και πλέον θα λειτουργούν στην Πάτρα.Έτσι, ο Πύργος επί ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται σε έρημη χώρα, η μοναδική πρωτεύουσα της Πελοποννήσου που δεν διαθέτει αυτοκινητόδρομο, δεν διαθέτει σιδηρόδρομο, δεν διαθέτει πανεπιστημιακή Σχολή, εξακολουθεί όμως να απορεί γιατί έχει απομείνει ουραγός στην ανάπτυξη, σε σύγκριση με τις άλλες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδος. Την απάντηση τη δίνει σήμερα ο κ. Γαβρόγλου, ο κ. Σπίρτζης, ο κ. Κατσιφάρας και οι Ηλείοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον πιο αποστομωτικό τρόπο. Το γεγονός όμως ότι αυτοί δεν ντρέπονται δε σημαίνει ότι οι πολίτες του Πύργου θα πρέπει να αποδεχτούν μια τέτοια κακιά και εφιαλτική μοίρα για τη ζωή τους.

Πιο μοιραίοι όμως απ’ αυτούς και γι’ αυτό πιο επικίνδυνοι για το τόπο είναι όσοι γίνονται συνένοχοι του κ. Γαβρόγλου και των συριζαίων βουλευτών, ελπίζοντας ότι δήθεν θα λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2020 και μετά πανεπιστημιακή σχολή ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, όπως προβλέπει η παρ. 3 του άρθρου 34 του νομοσχεδίου. Προφανώς, δεν έχουν κατανοήσει πλήρως ότι μια τέτοια προοπτική είναι απατηλή, γιατί εξαρτάται από αδύνατες αιρέσεις και προϋποθέσεις που καθιστούν ένα τέτοιο σχέδιο απραγματοποίητο στο μέλλον. Οι πονηροί συντάκτες του νομοσχεδίου, επενδύοντας στην ευπιστία των «προοδευτικών» πολιτών της Ηλείας, εξαρτούν το ενδεχόμενο αυτό από τις εξής τρεις προϋποθέσεις: α) για να λειτουργήσει μια τέτοια σχολή πρέπει να υπάρξει αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου. Δηλαδή μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απόφαση της Συγκλήτου του πανεπιστημίου Πατρών που να τη δεσμεύει για μελλοντική ίδρυση τέτοιου τμήματος στον πύργο. Β) Θα πρέπει μέχρι τότε να έχουν δημιουργηθεί οι αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές, κάτι που είναι άδηλο και αβέβαιο, αφού το νομοσχέδιο δεν ορίζει τίποτα σχετικά με αυτές, και γ) θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό που επίσης δεν προβλέπεται στο νομοσχέδιο τίποτα σχετικά με αυτό.

Ο χειρότερος όμως εμπαιγμός, που ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί εις βάρος των Πυργιωτών για τη δήθεν λειτουργία πανεπιστημιακής σχολής ΤΕΦΑΑ στο Πύργο είναι ότι, όπως ρητά προβλέπεται στο νομοσχέδιο (άρθρο 34, παρ. 1) το υποτιθέμενο τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αν ποτέ γίνει, θα εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας. Δηλαδή, θα συμβαίνει με αυτό κάτι πρωτάκουστο και πρωτοφανές: οι γυμναστές που θα αποφοιτούν θα βρίσκουν δουλειά σε… νοσοκομεία ή κλινικές και θα είναι γυμναστές με… νοσηλευτικά ή θεραπευτικά επαγγελματικά δικαιώματα. Δηλαδή, παρ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το! Με τις υγείες μας.

Όλη η επικαιρότητα