Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Κ. Τζαβάρας: «Να ξανακερδίσουμε μέσα από τις κάλπες της Κυριακής όσα μας στέρησαν τα τελευταία χρόνια»

Ακούστε το άρθρο

Αυτό που συμβαίνει με την εκλογή του Νεκτάριου Φαρμάκη ως νέου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά των αυτοδιοικητικών αναμετρήσεων. Καθημερινά διαμορφώνεται και γίνεται όλο και πιο ισχυρό ένα ρεύμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του, που σπάει κομματικά στεγανά, που κατεδαφίζει παραταξιακά σύνορα και διαλύει κοινωνικές και πολιτικές προκαταλήψεις. Από όλους τους κομματικούς χώρους, από όλες τις κοινωνικές τάξεις, από όλες τις μορφωτικές κατηγορίες, από όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ηλείας ένα αίτημα προβάλλεται με μια φωνή: να νικήσει ο Νεκτάριος Φαρμάκης για να μην ξαναδοκιμάσει η Ηλεία και κατά τη νέα περιφερειακή θητεία τη στέρηση, την υποβάθμιση, τον παραγκωνισμό και την περιθωριοποίηση, που υπέστη από τη μέχρι σήμερα διοίκηση του απερχόμενου περιφερειάρχη Αποστόλη Κατσιφάρα. Ποτέ η Ηλεία δεν είχε πέσει πιο χαμηλά. Ποτέ περιφερειάρχης δεν είχε αδιαφορήσει τόσο πολύ για τις υποδομές του τόπου, για την αναπτυξιακή αξιοποίηση των αδιαφιλονίκητων πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, στον γεωργικό, στον πολιτιστικό και στον τουριστικό τομέα. Επί θητείας Κατσιφάρα, παντού στην Ηλεία ακμάζει η παρακμή. Ανθεί η εγκατάλειψη, η αδιαφορία, η κοροϊδία, η πελατειακή διαχείριση κονδυλίων και παροχών και η οπισθοδρόμηση. Το μεγαλύτερο έγκλημα όμως κατά της Ηλείας είναι η ακύρωση τον Μάρτιο του 2015 του διαγωνισμού για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Τσακώνας, που αποτελούσε για εμάς τη μοναδική διέξοδο για την ανάπτυξη και τη αναγκαία σύνδεση μας με τα ευρωπαϊκά συγκοινωνιακά δίκτυα. Γι’ αυτό ο απερχόμενος περιφερειάρχης πρέπει να αποδοκιμαστεί με τον πιο έντονο τρόπο.

Την προσεχή Κυριακή οφείλουμε να διεκδικήσουμε με την υποστήριξη της εκλογής του Νεκτάριου Φαρμάκη, μια νέα περίοδο ζωής για την Ηλεία. Να ξανακερδίσουμε όσα μας στέρησαν και να δημιουργήσουμε αυτά που αξίζει ο τόπος μας. Αλλά και στη πρωτεύουσα της Ηλείας, τον Πύργο, έχουμε χρέος να οργανώσουμε ένα κίνημα υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Κώστα Νικολούτσου, που δοκιμάστηκε 2 φορές και πέτυχε ως πρόεδρος του Εμπορικού και βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλείας, που έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών σε νευραλγικές θέσεις στον Δήμο Πύργου (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου πρόεδρος ΔΕΥΑΠ κ.λπ.), που είναι εγνωσμένου κύρους και κοινής αποδοχής τεχνοκράτης, με όραμα ανασυγκρότησης του δήμου και λειτουργίας της πόλης του Πύργου και των δημοτικών διαμερισμάτων με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, που αξιοποιούν με κοινοτικά κονδύλια τις πιο σύγχρονες εφαρμογές της τεχνολογίας και της επιστήμης στο χώρο την τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στις κρίσιμες ημέρες που περνάμε, μοναδική εγγύηση για την αποτελεσματική και αξιόπιστη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων είναι η υποστήριξη άξιων ανθρώπων, που δεν τους βαραίνει καμία «σκιά» του παρελθόντος και δεν τους εμποδίζει καμία σχέση «συναλλαγής» και «εξάρτησης» του παρόντος, ώστε απερίσπαστοι και αμερόληπτοι να υπηρετήσουν το θεσμό του δημάρχου.

Εύχομαι από τις κάλπες της Κυριακής να αναδειχθούν ως νέοι δήμαρχοι οι πιο άξιοι πολίτες κάθε τοπικής κοινωνίας.

Όλη η επικαιρότητα