Ηλεία Πολιτική

Κ. Τζαβάρας: «Όχι στην απανθρωπία του δικαιώματος όταν η κοινωνία βρίσκεται σε άτυπη κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της απειλής του κορωνοϊού»

Ακούστε το άρθρο

Την κοινωνική στήριξη και τον σεβασμό του αγώνα των γιατρών και των νοσηλευτών σε αυτές τις κρίσιμες ώρες ζήτησε ο βουλευτής Ηλείας Κ. Τζαβάρας

Την ανάγκη σεβασμού και στήριξης της προσπάθειας που καταβάλλουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές των νοσοκομείων του Πύργου και της Αμαλιάδας για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού στον πληθυσμό υπογράμμισε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για περιστατικά άρνησης γιατρών να καλύψουν εφημερίες όταν κλήθηκαν από τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, κ. Ιωάννη Καρβέλη.

Ο Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο για έναν δημόσιο λειτουργό να αρνείται να παράσχει τις υπηρεσίες του επικαλούμενος συνδικαλιστικά δικαιώματα σε αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές που η κοινωνία απειλείται από την πανδημία του κορωνοϊού και η δημόσια υγεία κινδυνεύει.

Το γενικό συμφέρον υπερισχύει σε αυτές τις ώρες κάθε άλλης επαγγελματικής ή συνδικαλιστικής αξίωσης, έστω και αν αυτή έχει έρεισμα στο νόμο.

Πράγματι  την ώρα που αρκετοί νοσοκομειακοί γιατροί του νομού έχουν μπει σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω του κορωνοϊού και οι εναπομένοντες γιατροί και νοσηλευτές των δύο νοσοκομείων δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, φτάνοντας μάλθστα στα όρια της πνευματικής και σωματικής τους αντοχής για να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες τους και να αποτρέψουν την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας στην Ηλεία, είναι ανεπίτρεπτο κάποιοι να σκέπτονται το ατομικό τους συμφέρον και να μην σπεύδουν, τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη, να προσφέρουν την οφειλόμενη συνδρομή τους.

Ο Ηλείος βουλευτής επισήμανε ότι άπαντες έχουμε αυτονότηο χρέος να σταθούμε δίπλα στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους διασώστες του ΕΚΑΒ, καθώς και στους διοικητές των δύο νοσοκομείων, αναγνωρίζοντας και τιμώντας την προσπάθεια που κάνουν για να κρατήσουν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και να βοηθήσουν τους πολίτες της Ηλείας να προστατευτούν από τον κορωνοϊό.

«Η τοπική κοινωνία διατρέχει υψηλό κίνδυνο από τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Ηλείας, αλλά και της Αχαΐας, μαζί με τους διοικητές τους, δίνουν μεγάλο και άνισο αγώνα για να βοηθήσουν τους πολίτες και να αποτρέψουν την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας. Σε αυτή τη τόσο κρίσιμη για το νομό μας στιγμή είναι ανεπίτρεπτο κάποιοι, επικαλούμενοι συνδικαλιστικά δικαιώματα να προσπαθούν να αποφύγουν την εκπλήρωση του ιατρικού και νοσηλευτικού τους καθήκοντος. Η στάση αυτή συνιστά αβάσταχτη ασέβεια απέναντι στους συναδέλφους τους που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και δεν μπορούν να βοηθήσουν αλλά και σε όσους έχουν απομείνει να παλεύουν για να βοηθήσουν τους κινδυνεύοντας συνανθρώπους τους. Μια τόσο μεγάλη αδιαφορία απέναντι στο δράμα που ζει αυτές τις μέρες η τοπική κοινωνία δεν συμβιβάζεται με τις αρχές και τις αξίες που διέπουν το ιατρικό λειτούργημα», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

Όλη η επικαιρότητα