Categories: Ελλάδα

Κ. Βαξεβάνης για παρακολουθήσεις: Στενή συνεργασία μεταξύ ανθρώπων της Predator και της ΕΥΠ

Share

Στην εισαγγελέα πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου καταθέτει, εκ νέου, σήμερα Τρίτη 22/11 ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε την Παρασκευή.

Σε δήλωσή του έκανε λόγο για στενή συνεργασία μεταξύ ανθρώπων που εμπορεύονταν το παράνομο λογισμικό της «Predator» και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η δήλωση Βαξεβάνη μπαίνοντάς στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων:

«Όπως βλέπετε υπήρχε λόγος που ζήτησα να καταθέσω σήμερα, όπως αποκάλυψε την Κυριακή το Βήμα και βεβαίως το Documento ότι όλο αυτό το σύστημα παρακολουθήσεων είτε λεγόταν predator είτε ΕΥΠ είχε άμεση σχέση με την ΕΥΠ με το τμήμα στην Αγία Παρασκευή το ΚΕΤΥΑΚ στο οποίο δούλευαν αποσπασμένοι αστυνομικοί οι οποίοι χειρίζονταν τις παρακολουθήσεις και φυγαδεύτηκαν λίγο πριν ή λίγο μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων. Το Documento επίσης αποκάλυψε ότι όλο αυτό το σύστημα από τον Μάρτιο του 2021 στήθηκε από μία ομάδα Ισραηλινών πολλοί από τους οποίους ήταν μέλη της ομάδας κατασκοπείας UNIT 81 στο Ισραήλ. Ήρθαν εδώ έστησαν μέσω της εταιρείας Intelexa το σύστημα παρακολουθήσεων, το πέρασαν στα χέρια της ΕΥΠ, το χρησιμοποίησε και το χειρίστηκε με μία ομάδα αστυνομικών από το τμήμα της Αγίας Παρασκευής και ενημέρωνε το Μέγαρο Μαξίμου. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά και τόσο αδιαμφισβήτητα».