«Καμπανάκι» Χρονόπουλου και για τα πυροδάνεια

Με γοργό ρυθμό διευρύνεται το μέτωπο των δήμων για τα «κόκκινα» δάνεια, μετά και την απόφαση της ΚΕΔΕ να υιοθετήσει την πρωτοβουλία του δήμου Ζαχάρως. Ο εμπνευστής της ιδέας, Πανταζής Χρονόπουλος, τόνισε  ότι ήδη το 80% των δήμων το έχει ψηφίσει στα δημοτικά συμβούλια και πρόσθεσε ότι πλέον η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση που ζητούν όλοι οι δήμοι για τους δανειολήπτες.

«Την απόφαση της ΚΕΔΕ την έχουν πάρει πολλοί δήμοι από όλη την Ελλάδα, πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να έχουν περάσει τους 170-200 από τους 300 συνολικά. Δεν έχει μείνει δήμος που να μη συμφωνεί. Και όπου υπάρχει αντίδραση από την αντιπολίτευση, όπως στον δικό μας δήμο, όταν μαθεύτηκε η πρωτοβουλία μας, μας είπαν ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο γιατί τους αποδοκιμάζει ο κόσμος. Πιστεύουμε ότι μετά την απόφαση που θα πάρει η ΓΣΕΕ, δεν νομίζω η κυβέρνηση να μη θέλει μα λύση του προβλήματος υπέρ του λαού. Υπάρχει και το γράμμα του Γιούνκερ και του Σουλτς, που λένε ότι απόλυτα υπεύθυνη για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων είναι η κυβέρνηση και όχι οι τράπεζες. Επομένως, εμείς ζητάμε να γίνει νομοθετική ρύθμιση  στα πρότυπα της Κύπρου», δήλωσε ο κ. Χρονόπουλος και επισήμανε ότι μέσα στα «κόκκινα» δάνεια είναι και τα λεγόμενα πυροδάνεια που δόθηκαν στην Ηλεία με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου μετά την τραγωδία του 2007.

«Ήδη γίνονται κατ΄ιδίαν επαφές  και συζητήσεις με τους πολίτες, διότι υπάρχουν και τα πυροδάνεια, τα οποία προτίθενται οι τράπεζες να πουλήσουν, παρότι έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί δύο και τρεις φορές με τα χρήματα του ελληνικού λαού», σχολίασε ο κ. Χρονόπουλος.