Ηλεία

«Καμπανάκι» για την παράνομη θήρα λαγού – Τι λέει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Την προσοχή εφιστά ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Μουσάς, αναφορικά με την απαγόρευση της θήρευσης λαγού κατά την περίοδο του θερισμού των καλαμποκιών.

Ο κ. Μουσάς χτυπά ‘καμπανάκι’ όχι μόνον στους κυνηγούς αλλά και στους χειριστές των θεριζοαλωνιστικών μηχανών, καθώς σε περίπτωση που γίνει έλεγχος και διαπιστωθεί παράβαση, τότε οι μεν κυνηγοί χάνουν το όπλο τους, καθώς γίνεται κατάσχεση, συν ότι άλλο προβλέπει ο νόμος, οι δε χειριστές θεριζοαλωνιστικών μηχανών κινδυνεύουν να τους κατασχεθεί η μηχανή!

Οι δήλωση έγινε μετά από σχετικές καταγγελίες που έφθασαν στον Σύλλογο, για την εμφάνιση ‘ύποπτων’ ατόμων σε σημεία όπου έχει ξεκινήσει ο θερισμός.

 

‘Εφιστούμε την προσοχή’

Ειδικότερα, ο κ. Μουσάς αναφέρει στην δήλωσή του:  «Με αφορμή την έναρξη της περιόδου θερισμού των καλαμποκιών, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους συναδέλφους κυνηγούς καθώς και τους χειριστές των θεριζοαλωνιστικών μηχανών, ως προς την απαγόρευση που ισχύει για την θήρα λαγού, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θερισμού των καλαμποκιών. Ήδη έχουμε δεχτεί καταγγελίες για παρουσία “υπόπτων- τρίτων” κατά το θερισμό και μέχρι τώρα ευτυχώς δεν έχει διαπιστωθεί από την θηροφυλακή κάποιο κρούσμα και για αυτό τον λόγο, εφιστώ την προσοχή τόσο στους ιδιοκτήτες των μηχανών όσο και στους συναδέλφους κυνηγούς, πως μια τέτοια πράξη (θήρευσης λαγού κατά το θέρισμα) είναι παράνομη και σε περίπτωση ελέγχου όπου θα διαπιστωθεί πως έχει θηρευτεί λαγός με αυτό τον τρόπο, κατάσχονται τόσο το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη πράξη όσο και η μηχανή θερισμού. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι κάθε χρόνο το κυνήγι ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου και φέτος έχει προσδιοριστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου λόγω Σαββάτου».

Παράλληλα ο κ. Μουσάς καλεί τους χειριστές των μηχανών σε περίπτωση που αντιληφθούν κάποιον επίδοξο λαθροθήρα, να ενημερώσουν τόσο τον Σύλλογο και την θηροφυλακή, όσο και τους ιδιοκτήτες των χωραφιών που προορίζονται για θέρισμα.

Τονίζει δε ότι, η προστασία του θηράματος και της φύσης είναι υπόθεση όλων και τους αφορά όλους.

Όλη η επικαιρότητα