Ηλεία

«Καμπανάκι» για την Ρυθμιστική από τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Τον ‘κώδωνα του κινδύνου’ κρούει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Μουσάς, για την έκδοση της νέας Ρυθμιστικής καθώς έχει απομείνει μόλις ενάμισης μήνας για την έναρξη της νέας Κυνηγετικής Περιόδου.

Θεωρητικά η νέα κυνηγετική περίοδος θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου και όπως αναφέρει ο κ. Μουσάς επικρατεί ‘σιγή’ για το θέμα. Επισημαίνει δε, ότι μετά τα όσα έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια, με τις αναίτιες και προκλητικές καθυστερήσεις από τον κ. Τσιρώνη και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχει προκληθεί δυσπιστία στους 175.000 Έλληνες κυνηγούς. Υποστηρίζει επίσης ότι οι Έλληνες κυνηγοί απαξιώνονται από το Υπουργείο και αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β’ κατηγορίας, γι’ αυτό και ο ίδιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προκειμένου να εκδοθεί εγκαίρως η Ρυθμιστική.

‘Μην τρέχουμε τελευταία στιγμή’

«Το γεγονός πως το κυνήγι πρέπει να αρχίσει στις 20 Αυγούστου, αυτό σημαίνει πως οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι, θα πρέπει να είναι έτοιμοι, σε θέση δηλαδή, να θεωρούν τις κυνηγετικές άδειες τουλάχιστον 10 ημέρες πριν, αποφεύγοντας τα περσινά τραγελαφικά, όπου την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά τρέχαμε να εξυπηρετήσουμε τους κυνηγούς μέλη μας. Τρέχαμε την τελευταία ημέρα, γιατί τότε δυστυχώς δόθηκε το πράσινο φως από πλευράς της πολιτείας, να παραλάβουμε τα δικαιολογητικά και να προχωρήσουμε στις θωρήσεις των αδειών από τα Δασαρχεία. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. ΦΕΚ με τα τέλη υπέρ δημοσίου, διαπραγματεύσεις με το υπουργείο, όχι μόνο με τους εκπροσώπους των κυνηγών ( οι οποίοι συνήθως καλούνται τελευταία στιγμή, τουλάχιστον έτσι έχει δείξει η ιστορία) αλλά ακόμα και με τους εκπροσώπους των αντικυνηγών, οι οποίοι αυθαίρετα καλούνται να δώσουν το παρών και όχι μόνο, αλλά και καταθέτουν τις απόψεις τους για ένα θέμα που επί της ουσίας, όχι μόνο δεν τους αφορά, αλλά είναι και τελείως άσχετοι και αδαείς με το θέμα(κάπως έτσι μειώθηκε και ο αριθμός στον πίνακα των θηρευσίμων από 51 είδη που ήταν πριν μερικά χρόνια, σε 36 που είναι τώρα και με τάσεις περαιτέρω μείωσης) ΦΕΚ ρυθμιστικής διάταξης θήρας με τον πίνακα των θηρεύσιμων ειδών, τοπικές απαγορεύσεις ή μη, όλα αυτά λοιπόν, χρειάζονται κάποιο χρόνο για να γίνουν και για να μην τρέχουμε πανικόβλητοι τελευταία στιγμή, πόσο μάλλον φέτος, που η έναρξη τυχαίνει να είναι και Κυριακή και η παραμονή Σάββατο με ότι αυτό συνεπάγεται» ανέφερε ο κ. Μουσάς.

Γι’ αυτό και ζητά να γίνουν άμεσα όλες οι κινήσεις ώστε να αποφευχθούν τα περσινά παρατράγουδα. Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα την σχετική ερώτηση που έγινε στον Υπουργό κατά την επίσκεψή του στην Λακωνία, ο οποίος απάντησε ότι… η εκτίμηση  είναι πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην Ρυθμιστική.

«Η εκτίμηση όμως…….Και επειδή τίποτα δεν είναι στον αυτόματο πιλότο, ας είμαστε σε εγρήγορση τουλάχιστον το επόμενο χρονικό διάστημα…..» υπογραμμίζει ο κ. Μουσάς.

Όλη η επικαιρότητα