Ηλεία

“Καμπανάκι” κρούουν οι καταστηματάρχες για τους αστυνομικούς ελέγχους στην Κουρούτα

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι καταστηματάρχες της Κουρούτας μετά τους αστυνομικούς ελέγχους, τα αυτόφωρα, τις μηνύσεις και τα πρόστιμα εν μέσω θέρους, σε μία χρονική περίοδο που ουσιαστικά ξεκίνησε η σεζόν, η οποία σημειωτέον δεν έχει μακρά διάρκεια τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Όλοι κάνουν λόγο για πλήγμα στην Κουρούτα και χθες το μεσημέρι καταστηματάρχες από καφέ και club συναντήθηκαν στο κατάστημα ‘Destino’ για να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα που έχει ανακύψει, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να τιναχθεί η σεζόν στον ‘αέρα’.

Οι πρώτες επαφές με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας έχει γίνει και η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι γίνονται μετά από καταγγελίες, κυρίως για τη διατάραξη κοινής ησυχίας εξαιτίας της μουσικής.

Να πάρει θέση ο δήμος

Οι καταστηματάρχες έθεσαν τους προβληματισμούς τους και ‘έπεσαν’ στο τραπέζι διάφορες προτάσεις και αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να γίνει συνάντηση με τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, προκειμένου να τεθεί το θέμα και να πάρει θέση και ο δήμος, καθώς οτιδήποτε πλήττει την Κουρούτα πλήττει ολόκληρο το δήμο. Ήδη έχει προγραμματιστεί ραντεβού για σήμερα στις 2:30 το μεσημέρι και αναμένονται νεώτερα.

Στην χθεσινή συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία και χθες το βράδυ θα έκανε επαφές με όσους διαθέτουν ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι καταγγελίες προς την Αστυνομία προέρχονται από την δική τους πλευρά, για να βρεθεί κοινή συνισταμένη, αφού πρόθεση όλων είναι η αναβάθμιση της περιοχής, η οποία είναι πόλος έλξης, και όχι η υποβάθμισή της.

Όλη η επικαιρότητα