Ζώα Ηλεία

Η κάμπια νεκρώνει την γλώσσα των σκύλων – Στη Γαστούνη το πρώτο θύμα!

Άκρως τοξική και επικίνδυνη είναι η κάμπια των πεύκων για τους σκύλους. Η κάμπια των πεύκων είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τα  σκυλιά μας και τις γάτες γιατί είναι ιδιαίτερα τοξική.  Μάλιστα το πρώτο θύμα σκύλου είναι από τη Γαστούνη.

Τον μετέφεραν με όχημα του Δήμου την περασμένη εβδομάδα ο αντιδήμαρχος κ. Θανόπουλος Παναγιώτης και η συνεργάτης του δημάρχου Αλέξη Καστρινού κ. Φάνια Κανανάκη στην κτηνίατρο κ. Παναγιώτα Τσάγκου στα Λεχαινά.

«Η κάμπια ανεβαίνει στα πόδια του σκύλου και αυτός την απομακρύνει με την γλώσσα του. Όμως λόγω τοξικότητας της κάμπιας η γλώσσα του σκύλου νεκρώνεται και μετά από λίγο καιρό πέφτει. Η φύση πάντα βρίσκει λύση. Το σκυλί με δυσκολία θα συνεχίσει μεν να τρώει όμως το  πιο δύσκολο είναι να πιεί νερό.  Από κεί ξεκινά ένας δύσκολος αγώνας για μας», δήλωσε η κ. Τσάγκου και συνέχισε έχοντας δίπλα της το άτυχο σκυλί από την Γαστούνη : «Το σκυλί αυτό είναι αδέσποτο από την Γαστούνη. Νεκρώθηκε η γλώσσα του από την κάμπια. Τώρα το ταΐζουμε με μεγάλες μπουκιές που του τις δίνουμε από το στόμα, αλλά νερό του δίνουμε μόνο με σύριγγα. Έρχεται καλοκαίρι και καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα θα είναι μεγάλο.Συμβουλεύω λοιπόν όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων και γατιών: Μακριά  τα σκυλιά σας και τις γάτες σας από τα πεύκα. Αν δείτε κάτι στη γλώσσα του σκύλου, τρέξτε αμέσως στον κτηνίατρό σας  για να ξεκινήσει άμεσα θεραπεία».

Όλη η επικαιρότητα