Ηλεία

Κάμπος Ηλείας: Χωρίς πίεση τα καρούλια

Ακούστε το άρθρο

Διαμαρτυρία καλαμποκοπαραγωγών για την άρδευση – Χρ. Παλαιολόγος: «Τα αντλιοστάσια λειτουργούν πλήρως»

Η ιδιαίτερα χαμηλή πίεση στο νερό άρδευσης προκαλεί προβλήματα στην καλλιέργεια καλαμποκιού στον Κάμπο με τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων να κατανοεί το πρόβλημα και να προσπαθεί να δώσει άμεσα λύση.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η καλλιέργεια του καλαμποκιού στον Κάμπο. Τα περισσότερα φυτά βρίσκονται στη διαδικασία της γονιμοποίησης, που αποτελεί το κρίσιμο στάδιο του καλαμποκιού για το «γέμισμα» του σπάδικα.

Το καλαμπόκι είναι η πιο απαιτητική καλλιέργεια σε νερό και αυτός είναι ο λόγος που στον Κάμπο οι αγρότες διαμαρτύρονται τις τελευταίες μέρες για χαμηλή πίεση στο νερό.

Χαμηλή πίεση

«Μέχρι πριν λίγες μέρες η πίεση του νερού από τα καρούλια ήταν μια χαρά. Τις τελευταίες μέρες όμως δεν υπάρχει πίεση στο καρούλι και τα καλαμπόκια κινδυνεύουν.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με αυτές τις θερμοκρασίες θα έχουμε όλοι οι καλαμποκοπαραγωγοί πρόβλημα με την απόδοση.

Ειδοποιήσαμε τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκε άμεσα ο πρόεδρος Χρήστος Παλαιολόγος ο οποίος είδε την χαμηλή πίεση και ανέλαβε να λύσει το πρόβλημα» δήλωσε στην «Πατρίς» ο καλαμποκοπαραγωγός Θάνος Μάλλιαρης.

Θέμα
υπερκατανάλωσης

«Τα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα λόγω υπερκατανάλωσης. Υπάρχει νερό αλλά δεν έχει μεγάλη πίεση μας είπε το μέλος μας ο κ. Θάνος Μάλλιαρης.

Εμάς πάντως στο αντλιοστάσιο το «μπαρόμετρο» μας δίχνει 3,8 πίεση, δηλαδή ότι καλύτερο.

Εμείς ως ΤΟΕΒ είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε το πρόβλημα του αγρότη και αυτό κάναμε και θα φροντίσουμε άμεσα να βρούμε την αιτία για να συνεχιστεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα το πότισμα με τα καρούλια» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος.

Όλη η επικαιρότητα