WEB tv Αγροτικά Ηλεία

Κάμπος Ηλείας: Λιμνοθάλασσα καλλιέργειες με καρπούζια, πεπόνια, ντομάτες, καλαμπόκι (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες στον Κάμπο.

Λίγο μετά τις 4 χθες το απόγευμα ξεκίνησε στις περιοχές Αρετή –Καπελέτο-Κουρτέσι ισχυρή βροχόπτωση με ισχυρούς κατά διαστήματα ανέμους. Σταδιακά η ισχυρή βροχόπτωση μετατράπηκε σε σφοδρή καταιγίδα που είχε χρονική διάρκεια με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε κηπευτικά, σε καλλιέργειες καρπουζιού, πεπονιού, ντομάτας, καλαμποκιού και πατάτας.

«Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή σε καρπούζια, ντομάτες. Ξέσπασε καταιγίδα που είχε διάρκεια και κάποια στιγμή έριξε και χαλάζι. Τα χωράφια έχουν μετατραπεί σε θάλασσα», δήλωσε ο παραγωγός Νίκος Αλετράς που έχει καλλιέργειες στην περιοχή Καραμπελέικα στην Αρετή.

«Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές στα μεσοπρώιμα καρπούζια αλλά και στις πατάτες που δεν έχουν ακόμη μαζευτεί», δήλωσε ο αγρότης Γιώργος Γεωργιτσόπουλος που καλλιεργεί καρπούζι και πατάτες στην περιοχή του Καπελέτου.

«Η καταιγίδα ήταν ισχυρή και η καταστροφή στις καλλιέργειες είναι μεγάλη. Το πρωί (σήμερα) θα επικοινωνήσω με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ για να τον ενημερώσω», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλλιανάτος.

Όλη η επικαιρότητα