Ηλεία

Κάμπος: Θλιβερός ο απολογισμός της καταιγίδας (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Κεραυνός φονιάς για τον εργάτη -Δύο τραυματίες οδηγοί στη Μυρσίνη από ριπές ανέμων -Ξηλώθηκαν στέγες και θερμοκήπια στο Ρουπάκι -Διακοπή ηλεκτροδότησης για αρκετές ώρες-Ανεμοστρόβιλος στην Κυλλήνη

Η παρατεταμένη ανομβρία παρέδωσε χθες την σκυτάλη στην κακοκαιρία με χαρακτηριστικά την έντονη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τουλάχιστον άλλοι δύο να τραυματιστούν.

Η καταιγίδα με τους ισχυρούς ανέμους με χαρακτηριστικά ανεμοστρόβιλου ξεκίνησε στον Κάμπο λίγα λεπτά πριν τις δέκα. Αρχικά με βροχόπτωση που συνοδευόταν από κεραυνούς και στη συνέχεια καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους, ενώ για περίπου 30 λεπτά ο ουρανός είχε σκοτεινιάσει από τα «μολυβένια» σύννεφα.

Νεκρός από κεραυνό

Στη Μυρσίνη στην περιοχή «Ανδραβιδέϊκο», σε παλιό σπίτι κοντά στο νέο νεκροταφείο όπου διέμεναν πέντε αλλοδαποί  (υπήκοοι Πακιστάν) εργάτες γης, έπεφταν αρκετοί κεραυνοί ενώ η βροχή δεν έλεγε να κοπάσει.  Ο άτυχος εργάτης  στην προσπάθειά του να προφυλάξει τα υπάρχοντά του που ήταν κοντά σε ένα παράθυρο, κεραυνοβολήθηκε. Ενδεχομένως και το ψηλό δένδρο που βρισκόταν κοντά στο σπίτι να «τράβηξε» τον κεραυνό. Ο άνδρας σωριάστηκε στο πάτωμα και οι  συγκάτοικοί του έντρομοι κάλεσαν σε βοήθεια. Το ΕΚΑΒ που εκλήθη τον μετέφερε στο ΚΥ Γαστούνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του διερευνώνται.

Τραυματίες στη Μυρσίνη

Στη Μυρσίνη στο δρόμο προς τα Λεχαινά το πρωι σημειώθηκαν δύο ατυχήματα που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό  δύο ανθρώπων. Αυτοκίνητο που οδηγούσε τοπογράφος, στο ύψος του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών ξέφυγε από την πορεία του καρφώθηκε σε κολώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο οδηγός.  Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται αν και δεν αποκλείεται το αυτοκίνητο να βγήκε εκτός πορείας από ανεμοστρόβιλο.

Δικυκλιστής που κινείτο σε δρόμο της Μυρσίνης, την ώρα της κακοκαιρίας, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να βρεθεί στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί.

Φωτιά στη Στροφυλιά

Οι κεραυνοί έπληξαν και το δάσος της Στροφυλιάς. Κεραυνός προκάλεσε φωτιά η οποία όμως έσβησε μέσα σε λίγα λεπτά από την ισχυρή βροχόπτωση. Στην περιοχή σύμφωνα με μαρτυρίες έπεσαν πολλοί κεραυνοί.

Χωρίς ρεύμα

Η παροχή ηλεκτροδότησης ήταν ένα ακόμη θύμα της καταιγίδας. Πολλά χωριά του  Κάμπου για αρκετή ώρα έμειναν χωρίς ρεύμα από ζημιές που προκλήθηκαν στους μετασχηματιστές. Συνεργεία της ΔΕΗ κατέβαλαν προσπάθειες και μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Όλη η επικαιρότητα