Ηλεία

Κάμπος-Βουπρασία: Άμεση η ανταπόκριση για βοήθεια – Στήριξη στους πληγέντες της Αττικής

Ακούστε το άρθρο

Συγκινητική  είναι η ανταπόκριση των Ηλείων στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και άλλου υλικού για τους πληγέντες του νομού Αττικής.

Αρκετοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Κάμπου και της Βουπρασίας με ανακοινώσεις τους καλούν τον κόσμο από το υστέρημά του να ανταποκριθεί στο κάλεσμα.

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης, με πρωτοβουλία του δημάρχου Ναμπίλ Ιωσηφ Μοράντ, έχει ξεκινήσει  στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές του Νομού Αττικής το τελευταίο 24ωρο.

Ο Δήμος Πηνειού διά του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα ΡΟΜΑ ενημερώνει ότι από το πρωί της Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 ξεκινάει η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία εν συνεχεία θα μεταφερθούν στους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.

Ειδικότερα, οι προσφορές θα πρέπει να αφορούν στις εξής κατηγορίες ειδών:

  • Ξηρά τροφή (φρυγανιές, μπισκότα, παξιμάδια κ.α.) •Τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, γάλατα μακράς διάρκειας, ζυμαρικά κ.α.) •Φάρμακα (betadine, fucidin) και γάζες •Νερά

Παράκληση, τα προσφερόμενα είδη να ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες, να είναι συσκευασμένα και τα τρόφιμα / νερά / ξηρά τροφή να έχουν μακρά ημερομηνία λήξης.

Εθελοντές και υπάλληλοι θα κατηγοριοποιούν τα συγκεντρωθέντα, θα τα συσκευάζουν και θα τα αποστέλλουν στους πληγέντες Δήμους.

Οι προσφορές θα συγκεντρώνονται στο κτήριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πηνειού, στην οδό 1ο χιλιόμετρο Γαστούνης-Βαρθολομιού και οι ώρες κατά τις οποίες θα δέχονται τις προσφορές είναι από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι (Δευτέρα έως Παρασκευή).

Στο Λιμάνι Κυλλήνης

Από χθες και για τις επόμενες μέρες η πρόεδρος της Τ.Κ Κυλλήνης Δήμητρα Φιτσάλου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Νομού Ηλείας) βρίσκονται στο Πρώην Δημαρχείο Κυλλήνης για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και άλλων συγκεκριμέων ειδών για τους πληγέντες στο νομό Αττικής. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί κι εντός λιμένα Κυλλήνης, ζητώντας τη βοήθεια των καθημερινών εκατοντάδων ταξιδιωτών.

Όλη η επικαιρότητα