Ηλεία

Καυκωνία: Αναζητούν λύση για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο

Ακούστε το άρθρο

   Μπορεί οι έντονες βροχοπτώσεις να σταμάτησαν και μαζί τους και τα κατολισθητικά φαινόμενα, ωστόσο για τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην καθημερινότητα των πολιτών, είναι πολλά. Ένα από αυτά, είναι και η μη εκτέλεση του δρομολογίου μεταφοράς των μαθητών της Καυκωνίας, στα σχολεία τους στο Πελόπιο.

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Ηλεία στα τέλη Ιανουαρίου, «ξύπνησε» το κατολισθητικό φαινόμενο στο κέντρο της Καυκωνίας με αποτέλεσμα, για μια ακόμα φορά το χωριό να «κοπεί» στη μέση. Από τότε και μέχρι σήμερα, το δρομολόγιο μεταφοράς των μαθητών, που ήταν διερχόμενο από Χελιδόνι – Καυκωνία – Πελόπιο, δεν εκτελείται πια, καθώς ο κεντρικός δρόμος είναι αδιάβατος και ο περιμετρικός δρόμος του χωριού δεν επιτρέπει τη διεύλευση βαρέως τύπου οχήματων, συνεπώς και του λεωφορείου.

Από τότε, μέχρι και σήμερα οι  μαθητές μεταφέρονται από τους γονείς τους, όταν και αν  μπορούν, ενώ τα παιδιά που οι γονείς τους δε διαθέτουν αυτοκίνητο, εξυπηρετούνται από άλλους κατοίκους που τυγχάνει να φεύγουν με κατεύθυνση προς το Πελόπιο για δουλειές τους. Ωστόσο, υπάρχουν και μέρες που, όταν οι γονείς δεν μπορούν, τα παιδιά χάνουν και μαθήματα.

Έκκληση για λύση

Ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Ρηγόπουλος αλλά και οι γονείς των παιδιών, έχουν απευθυνθεί στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας αλλά και στον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση, για την εξυπηρέτηση των παιδιών και των οικογενειών που έχουν «αιμορραγήσει» οικονομικά, αφού πρωί και μεσημέρι, πρέπει να αφήνουν τις δουλειές και το μεροκάματο τους, για να μεταφέρουν τα παιδιά τους.

Οι ίδιοι μάλιστα έχουν προτείνει, το λεωφορείο που μεταφέρει τους μαθητές από το Χελιδόνι στο Πελόπιο (μέσω Λαντζοϊου) να αναχωρεί 10-15 λεπτά νωρίτερα το πρωί, για να προλαβαίνει το λεωφορείο να κάνει και το δρομολόγιο προς Καυκωνία και να πηγαίνουν τα παιδιά κανονικά στο σχολείο τους, ενώ λόγω της έκτακτης περίπτωσης, έχουν ζητήσει και από την Περιφέρεια να εγκρίνει ένα έκτακτο κονδύλι για να καλύψει το επιπλέον δρομολόγιο και τα περισσότερα χιλιόμετρα που κάνει το λεωφορείο.

Όλη η επικαιρότητα