Πολιτική

Και Έλληνες εμπλέκονται στη λίστα των δανείων που σβήστηκαν

ellhnes.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου Πέτρος Κληρίδης (φωτό) εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα προκύψουν κι άλλα ονόματα οφειλετών που διαγράφηκαν τα χρέη τους από τη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθούν και εμπλεκόμενοι από την Ελλάδα.

Μιλώντας στο SKAI o κ. Κληρίδης είπε: «Μού δόθηκε η λίστα, η οποία κατά περίεργο τρόπο έχει διαρρεύσει, θα δώσω τους δυο κατάλογους (με τα ονόματα) της Κύπρου και της Λαϊκής στην ερευνητική επιτροπή (σ.σ η επιτροπή θα διερευνήσει για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το τραπεζικό σύστημα και γενικά η οικονομία της Κύπρου). Όταν συμπληρωθεί η ερευνά της επιτροπής θα δοθεί ξανά σε μένα)».

Τόνισε επίσης ότι στις λίστες αναφέρονται αρκετά ονόματα πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων, αλλά μπορούν να έχουν εξήγηση για τις διαγραφές των οφειλών τους, και ήδη πολλοί εξ αυτών δίνουν εξήγηση.

Οσον αφορά για τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Κύπρο ο γενικός εισαγγελέας σημείωσε ότι «ούτε ο πιο απαισιόδοξος δεν θα μπορούσε να φανταστεί το εύρος της καταστροφής. Ουσιαστικά έχει καταστραφεί όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα στη χώρα μας, θα περάσει πάρα πολύς καιρός για να σταθούμε στα πόδια μας».

Από την άλλη ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Αντριανού μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA είπε πως: «Συγγενικά πρόσωπα πολιτικών έβγαλαν μεγάλα χρηματικά ποσά έξω για να γλιτώσουν το κούρεμα».

πηγή:protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα