Πολιτική

Kαι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Τετάρτη στην Αρχαία Ολυμπία!

Η επίσκεψη της ΠτΔ έχει να κάνει με το γενικότερο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής στον τομέα του πολιτισμού, της τεχνολογίας και των ψηφιακών δυνατοτήτων.
Ακούστε το άρθρο

Εκτός από τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία.

Η επίσκεψη της ΠτΔ έχει να κάνει με το γενικότερο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής στον τομέα του πολιτισμού, της τεχνολογίας και των ψηφιακών δυνατοτήτων και μαζί με τον κ. Μητσοτάκη αναμένεται να δώσουν το «παρών» στα εγκαίνια της ψηφιακής εφαρμογής που θα δίνει στους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου της Ολυμπίας και του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, με βάση τα στοιχεία της επιστημονικής έρευνας, ότι υφίσταντο στην αρχαιότητα που υλοποιείται σε συνεργασία με την Microsoft.

Mε αφορμή την επίσκεψη στην Αρχ. Ολυμπία και πριν τα εγκαίνια, ο Πρωθυπουργός όπως διαβάσατε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς» θα έχει σύσκεψη αλλά και συναντήσεις με κεντρικό θέμα την ανάπτυξη της περιοχής και κυρίως τα μέτρα στήριξης προς τους πυρόπληκτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα σε αυτούς που θα συνοδεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης αλλά και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Όλη η επικαιρότητα