Αθλητισμός Ηλεία

Kaiafas Battle 2022: «Έγραψε ιστορία η λίμνη του Καϊάφα!»

Ολοκληρώθηκε χθες στη λίμνη του Καϊάφα το μεγάλο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του για τρεις ημέρες, με την παρουσία μάλιστα χθες και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε χθες  στη λίμνη του Καϊάφα το μεγάλο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, που  κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον  του για τρεις ημέρες, με την παρουσία μάλιστα χθες, και του Υπουργού  Εσωτερικών  κ. Μάκη Βορίδη!

Ολοκληρώθηκε  χθες   το μεσημέρι στη Λίμνη Καϊάφα  το πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο, με τίτλο Kaiafas Battle ProΑm 2022.

Με την παρουσία  στους αγώνες θαλασσίου σκι, 65  παγκόσμιων  πρωταθλητών  και πρωταθλητριών  Ευρώπης, με διεθνείς διακρίσεις και εκπληκτικά ρεκόρ.

Η αθλητική αυτή  διοργάνωση , έγινε  και υπό την αιγίδα  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος! Στη φωτό διακρίνεται ο αρμόδιος  Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Κοροβέσης, ο οποίος  διακρίνεται με το Δήμαρχο Ζαχάρως κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλο, τον Αντιπεριφεραιάρχη  Οικονομικών κ. Ανδρέα Φίλια, και τον Βουλευτή Ηλείας της Ν. Δ. κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Αξιοσημείωτο ότι οι 10 άνδρες και οι 5 γυναίκες αυτή την εποχή βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

Παρών για μια ακόμα φορά στην Ηλεία και στους αγώνες θαλασσίου σκι του Καϊάφα, ο Υπουργός Εσωτερικών και φίλος του αθλήματος κ. Μάκης Βορίσης(στις φωτό διακρίνεται με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θόδωρο Βασιλόπουλο)!

Σημειώνεται ότι η αθλητική αυτή  διοργάνωση , είναι αναγνωρισμένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι, την Ελληνική Ομοσπονδία και τελεί μεταξύ άλλων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Ζαχάρως. Υπεύθυνος επικοινωνίας της διοργάνωσης, ήταν ο Γιώργος Χατζής, Παγκόσμιος Πρωταθλητής με πολλά μετάλλια &  αρκετές διεθνείς διακρίσεις, σχολή θαλάσσιου Σκι “SKI TO GLORY”  https://www.hatziski.gr/ & φυσικά με τη συνεργασία της ομάδας του Happy People.

Παρόντες στους αγώνες θαλάσσιου σκι στον Καϊάφα και ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσης Καλαματιανός, ο υπεύθυνος τύπου Γραμματείας Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Βαρουξής και η οικογένεια του επιχειρηματία Γιώργου Κοτσώρη με τον ίδιο, τη σύζυγό του Ελένη και την κόρη του Βερόνικα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΣ (Παγκόσμιος πρωταθλητής, Υπεύθυνος επικοινωνίας αγώνα):   

«Αυτό το τριήμερο η λίμνη του Καϊάφα έγραψε ιστορία!»!

«Όπως γνωρίζεται,  στον Καϊάφα έρχομαι εδώ και χρόνια!  Αυτό ήταν ένα τεράστιο γεγονός, και ένα ανεπανάληπτο για το θαλάσσιο σκι! Ευχαριστώ όλους που ήρθαν εδώ και το αγκάλιασαν! Στόχος των διοργανωτών ήταν  να πραγματοποιηθεί ο καλύτερος αγώνας Θαλασσίου Σκι που έχει γίνει μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, ώστε να γίνει  θεσμός!

Άλλωστε το KAIAFAS BATTLE LAKE EVENT, είναι αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι, την Ελληνική Ομοσπονδία και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού. Αυτό το τριήμερο η λίμνη του Καϊάφα έγραψε ιστορία! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με διπλάσιες συμμετοχές από τις φετινές(65 αθλητές από 17 χώρες)! Να είστε σίγουροι,  ότι τα επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα θα είναι ακόμα καλύτερα! Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΔΟΒ για την κατάλληλη προβολή , βοηθώντας έτσι να έρθει περισσότερος κόσμος »

ΚΩΣΤΑΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ (Δήμαρχος Ζαχάρως):

«Πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός που αναδεικνύει την περιοχή μας»!

« Πρόκειται για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Θαλασσίου Σκι  με πολλά event ,  στο οποίο συμμετείχαν  οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου, με πολλά μετάλλια στο ενεργητικό τους, από όλο τον κόσμο.  Και θέλω να πιστεύω πως θα γίνεται κάθε χρόνο! Άλλωστε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο δεν γίνεται εύκολα! Χρειάζεται τεχνογνωσία  και φυσικό περιβάλλον, που εμείς τα έχουμε!

Πέρα από το ίδιο το αθλητικό γεγονός και την επίσκεψη και παραμονή στην Ηλεία εκατοντάδων αθλητών και φίλων του αθλήματος του θαλασσίου σκι, η τουριστική προβολή της λίμνης Καϊάφα και της ευρύτερης περιοχής της Ζαχάρως που έγινε  γνωστή σε πολλές χώρες της Ευρώπης και όλου του κόσμου, θα αποτελέσει ένα πολύ καλό «εργαλείο» τουριστικής προβολής της περιοχής μας!

Το γεγονός αυτό αναμένεται τα επόμενα χρόνια να δώσει  ώθηση, όχι μόνο στη Νότια Ηλεία, αλλά σε ολόκληρη την Δυτ. Πελοπόννησο. Ευχαριστώ όλους όσους μας τίμησαν  με την παρουσία τους, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου ».

Όλη η επικαιρότητα