Αρθρογραφία

Καϊάφας και πόζαρ

Ακούστε το άρθρο

Από το βράδυ ήταν έτοιμη η παρέα για ολιγοήμερες διακοπές σε μία από τις λουτροπόλεις της χώρας μας και αφού τελικά επέλεξε δύο πιο πιθανούς προορισμούς, αποφάσισε να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές, για τις τελευταίες λεπτομέρειες, που αφορούν την διαμονή και τις ανέσεις που θα μπορούσαν να υπάρχουν.

Προτιμούσε βασικά τον Καϊάφα, λόγω κυρίως του ήπιου κλίματος της περιοχής, αλλά και της δυνατότητας να επισκεφτεί και την θάλασσα για τα ψυχρά του μπάνια, ταυτόχρονα με τα θερμά των λουτρών, αλλά προσέκρουσε σε αφωνία από την άλλη άκρη της γραμμής τηλεφωνικής και διαδικτύου.

Τηλεφώνησε σε κάποιον φίλο από την περιοχή και πληροφορήθηκε ότι τα Λουτρά του Καϊάφα λειτουργούν μόνο το καλοκαίρι, δεν είναι εκσυγχρονισμένα και εν τέλει έχουν πολλές ατέλειες, αλλά αυτό δεν έχει σημασία τώρα αφού είναι κλειστά, παρέπεμψε όμως για επικοινωνία με τον ΕΟΤ, μήπως και μπορέσουν να ανοίξουν αυτές τις ημέρες γιατί περιμένει και προσπαθεί να επικοινωνήσει πολύς κόσμος.

Φυσικά δεν απάντησε κανείς από τον ΕΟΤ, ήταν βράδυ και όλα ήταν κλειστά, το Δημόσιο, ακόμη και όταν είναι επιχειρηματίας, όπως στον Καϊάφα, εφαρμόζει ωράριο δημόσιας υπηρεσίες και φυσικά δεν επιθυμεί εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη του Καϊάφα, προτιμάει τα ερείπια και τον βούρκο, δεν έχει καμία διάθεση να ανοίξει δουλειές στον Καϊάφα και να αναγκαστούν κάποιο βολεμένοι να δουλεύουν Κυριακές, αργίες, νύχτες και χειμώνες.

Έτσι λοιπόν η παρέα των φίλων μας, επικοινώνησε νυχτιάτικα με τους υπεύθυνους διαχειριστές στο ΠΟΖΑΡ της Αριδαίας, πήρε όλες τις πληροφορίες, έκλεισε τα ανάλογα δωμάτια στα ξενοδοχεία της περιοχής και φυσικά έκλεισε θέσεις για τα θερμά και ψυχρά λουτρά της στην παγκόσμια Λουτρόπολη του ΠΟΖΑΡ, εξυπηρετήθηκαν κατά προτεραιότητα ως νέοι επισκέπτες, γιατί εκεί στο ΠΟΖΑΡ τώρα τον χειμώνα έχει πολύ μεγάλη κίνηση.

Τους έρχεται λίγο μακρινή και κοπιαστική βέβαια η διαδρομή για ΠΟΖΑΡ, αντίθετα με τον ΚΑΪΑΦΑ, αλλά τι να γίνει, θα υποστούν τον κόπο, προσδοκώντας στην απόλαυση των χειμερινών τους διακοπών εκεί που η φύση εκτιμάται απόλυτα από τον άνθρωπο, τον εκτιμά και η ίδια και του επιτρέπει να την εκμεταλλεύεται με όρους και προϋποθέσεις προς όφελός του και για καλυτέρευση της ζωής του.

Κατευθείαν λοιπόν για ΠΟΖΑΡ οι φίλοι μας, αναχώρησαν πρωί- πρωί, ευτυχείς που μπόρεσαν να κάνουν διακοπές στην Λουτρόπολη που αγαπούν και υπόσχονται μόλις επιστρέψουν να μας ενημερώσουν για την διαμονή τους, δηλώνοντας από τώρα σίγουροι πως όλα θα τα βρουν όπως τα φαντάζονται .

Όσο για την εναλλακτική τους σκέψη που ήταν ο ΚΑΪΑΦΑΣ, θα ξανακοιτάξουν μήπως μέχρι τον επόμενο χρόνο αλλάξει η κατάσταση της εγκατάλειψης και της παρακμής, μήπως ο κόσμος της περιοχής ξεσηκωθεί και σε ειρηνική επανάσταση, απαιτήσει από την πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα και να τοποθετήσει τον ΚΑΪΑΦΑ στην περίοπτη τουριστική θέση που του αξίζει.-

Αναδημοσίευση από τις ΕΠΪΘΕΣΕΙΣ της

16-2-2-19, για να ξεχάσουμε για λόγο τον

Κορωνοϊό…….

Όλη η επικαιρότητα